Petak, 3. svibnja 2024.

Građani muku muče s vikom u kasnim noćnim satima vikenda, prenapučenim ulicama i premalenim parkiralištima

Odbor za predstavke i pritužbe građana na svojoj je prvoj i dosad jedinoj sjednici obradio četiri pristigla predmeta, izvijestio je predsjednik Odbora, Mrežin Ivica Suvalj, te pojasnio kako Odbor djeluje:

— Znači, pritužba dođe. Kad je otvorimo i vidimo o čemu se radi, prosljeđujemo je gradskom radnom tijelu u čiju ingerenciju spada. Kad se oni očituju i predlože rješenje, saziva se sjednica Odbora i mi donosimo odgovore te izvješćujemo što smo poduzeli da se problem riješi.

Građani su se tako žalili na remećenje javnog reda i mira oko ugostiteljskog objekta u Dugoj ulici, na intenzitet prometa u Ulici kneza Domagoja nakon otvaranja dječjeg vrtića, potužili su se na funkcioniranje peradarnika i lovišta, ali su i predložili da se zeleni pojas ispred Podravskog sunca u Hercegovačkoj ulici uredi u parkiralište.

— Upravo taj posljednji prijedlog ocijenjen je kao izvrstan i planiran je u proračunu za iduću godinu. A do kraja godine će iz programa redovnog održavanja cesta biti riješen problem s kolnikom ispred kuće jednog građanina koji nam se javio.

Osim na sjednici, Odbor je neke probleme riješio i bez da se formalno sastao, no svakako je raspoloživ građanima, istakao je Ivica Suvalj:

— Ovaj odbor nije beznačajan, radi se i sigurno se neki problemi mogu rješavati. Tu smo da zajedno učinimo život svim građanima kvalitetnijim.

zatvori