Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Mladen Ružman zamolio je javnost za malo strpljenja, o stanju u Piškornici izvijestit će čim se upozna s tvrtkama koje je preuzeo

Mladen Ružman preuzeo je temeljem odluke Skupštine društva Piškornica d.o.o. funkcije člana Uprave i direktora tog trgovačkog društva, ali i povezanih društava Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. i Piškornica sanacije d.o.o., priopćeno je jutros iz tvrtke sa sjedištem u Koprivničkom Ivancu.

Naime, Ružman je preuzeo funkcije ovlaštene osobe za zastupanje kako je to definirano Zakonom o trgovačkim društvima. U međuvremenu, sva potrebna dokumentacija je potpisana i ovjerena kod javnog bilježnika u Koprivnici, te je upućena Trgovačkom sudu u Varaždinu radi provedbe promjene upisa u sudskom registru, pojašnjeno je u priopćenju u kojemu direktor Ružman ističe da Nadzorni odbor još nije konstituiran.

A kako upravo to tijelo treba definirati i supotpisati Ugovor o radu direktora, Ružman do tada zastupa tvrtke sukladno zakonskim odredbama.

Ružman poručuje da s punim uvažavanjem i odgovornošću prihvaća i razumije interes javnosti glede aktualne situacije oko Piškornice, bilo po pitanju stanja i operativnog funkcioniranja Društava, bilo po pitanju zaštite okoliša i gospodarenja otpadom.

Ističe da su tvrtke otvorene za javnost i da poštuju iskazanu građansku svijest i brigu za okoliš. Puna otvorenost i dijalog između svih sudionika nema alternativu i ključni su za daljnju provedbu i uspjeh projekta kako bi uspostavili model kružne ekonomije i integriranog sustava gospodarenja otpadom, poručuje direktor Ružman, te pojašnjava da se kao ovlaštena osoba za zastupanje trenutno upoznaje s kompletnim poslovanjem svih društava, što zahtijeva određeno vrijeme. Osim toga, u tijeku je i rješavanje njegovog cjelovitog radno pravnog statusa.

Zbog sve što je u tijeku, Ružman je zamolio zainteresiranu javnost za malo strpljenja, sve dok ne stekne ozbiljniji uvid u poslovanje društava čije je upravljanje preuzeo. Najavio je da će – nakon što operativno preuzme sve ključne poslovne procese, javnosti prezentirati cjelovitu informaciju o stanju projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica.

zatvori