Petak, 26. travnja 2024.

LEON ZELENKO Koprivnička jurilica: Mislio sam da će u Portugalu biti puno teže, san mi je postati vozačem Formule 1

Leon Zelenko više nije samo popularni Koprivničanac, već je sada postao popularni Hrvat koji svojim predanim radom, trudom i ogromnim talentom niže fenomenalne rezultate na karting stazama. Posljednji u nizu toliko je opjevano srebro sa Svjetskog karting prvenstva nedavno održanog u Portugalu.

Leon se zapada Europe vratio pun dojmova, a svoj uspjeh skromno je pripisao sreći:

— U Portugalu mi je bilo super. Mislim da sam do srebra došao zbog sreće i možda malo zbog toga što sam puno trenirao i što sam dao sve od sebe, ne znam. Mislio sam da će biti puno teže, ali nije bilo, ispalo je lagano. Dok smo bili slobodni kupao sam se u bazenu jer je tamo jako toplo tako da mi je to super bilo — rekao nam je sramežljivo Leon.

S “koprivničkom jurilicom” u Portugalu su bili mama, tata i mehaničar Marijan Ganžulić, popularni Gans. — Oni su stalno navijali za mene i bili su mi podrška. Svi su mi pomagali i bez njih ne bih uspio biti tako dobar. Sprijateljio sam se i s puno drugih vozača — objasnio nam je mladi Koprivničanac.

Leon Zelenko. Snimio Marko Posavec.

Leonu slijedi odmor do veljače, ali samo od natjecanja na karting stazama jer će se baviti plivanjem te će ići u teretanu. U skladu s vrhunskim rezultatima koje ostvaruje, koprivnički kartingaš s pravom se nada blistavoj budućnosti.

— Kada odrastem želim biti vozač Formule 1. Navijam za Red Bull i Mercedes. Htio bih biti kao Alonso. Moram još puno trenirati i voziti da bih napredovao i da bih u budućnosti vozio Formulu 1 — zaključio je Leon.

Osim što je vrhunski sportaš, Leon stiže “poloviti” i školske obaveze. Najdraži predmeti su mu tjelesni, likovni i hrvatski, a iako mu je sport puno draži zna da je škola važnija. Zaista moramo biti ponosni što imamo u našem gradu ovakav talent koji nas predstavlja svojim vrhunskim rezultatima diljem Europe. Tko zna što budućnost nosi. Koprivničanac u Formuli 1? Zvuči impresivno.

zatvori