Subota, 27. travnja 2024.

LEON ZELENKO NA SVJETSKOM PRVENSTVU Koprivnički kartingaš otišao na najjače natjecanje na svijetu

Mladi koprivnički kartingaš Leon Zelenko otputovao je u Portugal gdje će nastupiti na najjačem natjecanju u svojoj dosadašnjoj karijeri. Naime, Zelenko će sudjelovati na ROTAX GRAND FINALU 2017, svjetskom prvenstvu u kartingu.

Leon je zajedno sa svojom ekipom jutros iz Zagreba odletio u Portugal na natjecanje koje će se održati od sutra pa sve do 11. studenog.

— Pripremali smo se na talijanskim pistama, u fitness centru Alena Vugrina i s plivačkim klubom na Gradskim bazenima tako da spremni čekamo Svjetsko prvenstvo — objasnio nam je Danijel Zelenko, Leonov otac.

Mladi Koprivničanac vozit će na stazi na kojoj je prije samo nekoliko tjedana, u svojevrsnoj probi za predstojeće prvenstvo, osvojio zlato. Konkurenciju su mu činili uglavnom vozači koji će nastupiti i ovog tjedna pa je logično da je Leon u Portugal otpraćen s velikim optimizmom.

— Na pripremnoj utrci smo pobijedili, ali znamo da je to sada iza nas i da ponovno moramo ići utrku po utrku. Naša želja je ući u top 10 na najjačem natjecanju na svijetu, iako moramo istaknuti da je već samo sudjelovanje velika stvar — zaključio je otac Zelenko.

Cijela Koprivnica navijat će za našeg mladog kartingaša kojem se već sada može čestitati na velikom uspjehu, a to je sudjelovanje na ovakvom natjecanju. Ipak, svi se potajno nadamo da će se Leon vratiti u naš grad s medaljom i tako razveseliti sve svoje navijače.

zatvori