Subota, 27. travnja 2024.

Koprivnički plesači sjajni u Čakovcu, Marina i Neno ušli u višu kategoriju natjecanja

Iz dva koprivnička Športsko plesna kluba, Koprivnice i Ritma, ponovno stižu odlične vijesti. Naime, plesači su postigli zapažene rezultate u Čakovcu gdje je održano međunarodno plesno natjecanje u standardnim i latinsko-američkim plesovima i Pilot projekt, natjecanje pojedinaca, parova i grupa.

Na natjecanju u standardnim i latinsko-američkim plesovima nastupilo je 80 plesnih parova iz ukupno 23 kluba iz četiri države – Slovenije, BiH, Mađarske i Hrvatske, dok je na natjecanju Pilot projekta nastupilo 80 plesača.

U pojedinačnim nastupima u Pilot projektu plesači Koprivnice osvojili su osam bronci, 19 srebrnih i jednu zlatnu oznaku medalje i diplome.

Boje ŠPK ”Koprivnica” u plesu branile su Matea Kolarić, Kristina Cvitić, Nika Barić, Franka Žufika i Paula Škrobar koje su zadovoljne osvojenim i postignutim rezultatima.

Paula Škrobar osvojila je jednu zlatnu i pet srebrnih oznaka medalja, Mateja Kolarić osvojila je šest brončanih, Kristina Cvitić sedam srebrnih, Nika Barić jednu brončanu i šest srebrnih te Franka Žufika jednu brončanu i jednu srebrnu oznaku medalje i diplome.

Plesači Ritma također su zabilježili sjajne rezultate. Najmlađi sportsko plesni par Eva Banek i Antonio Habajec nastupili su prvi puta u kategoriji Osnovaca i osvojili prvo i treće mjesto. Ana Ciglar i Marko Šimek nastupili su prvi puta u kategoriji Starije mladeži te osvojili treće i peto mjesto.

Paula Jančevec Hrpalo i Alen Jančevec osvojili su u kategoriji Odraslih dva druga mjesta. Laura Krog i Vinko Sabolić u kategoriji Mlađe mladeži plasirali su se u finale i osvojili izvrsno drugo mjesto u standardnim plesovima.

Lara Vuković i Fran Jakopanec u kategoriji Mlađe mladeži plasirali su se u finale i osvojili odlično šesto mjesto u latinsko-američkim plesovima. Mia Ban i Alan Jantolek osvojili su dva deveta mjesta.

Sportski plesni par koprivničkog kluba Ritam Marina Tomac-Rojčević i Neno Rojčević otplesali su svoj zadnji turnir u “C” kategoriji i ušli u “B” kategoriju.

— Ponosni smo što u Koprivnici i Klubu imamo prvi sportsko plesni par koji je ušao u “B” kategoriju koja zaista zahtjeva puno truda, rada i odricanja. Ponosni smo što su dio našeg Kluba — poručuju iz ŠPK Ritam.

zatvori