Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Obišli smo Piškornicu, pogledajte ju iz prve ruke

Članovi skupštine Koprivničko-križevačke županije obišli su danas odlagalište komunalnog otpada na Piškornici. Uvod je to u tematsku sjednicu županijske skupštine o Piškornici, koja je sazvana na inicijativu oporbe.

Članovi županijske skupštine te zaposleni u Županijskoj upravi do Piškornice su stigli autobusom. Bila im je organizirana i panoramska vožnja tijekom koje im je direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica Mladen Jozinović pojasnio što se tamo točno radi i kako se manipulira dovezenim otpadom.

Iako nije bilo predviđeno davanje izjava, predsjednik oporbenog kluba SDP-HL Željko Vugrinec izrazio je zadovoljstvo što je sazvana tematska sjednica:

– Zadovoljni smo što je predsjednik skupštine na našu inicijativu sazvao sjednicu, a da li smo zadovoljni samim odgovorima i onim što smo danas vidjeli, te onime što će nam se odgovoriti, to vam mogu reći nakon skupštine.

O dojmovima koje je stekao tijekom obilaska odlagališta na Piškornici, Vugrinec je Dravi.info rekao:

– Zanimaju me količine i porast otpada koji se evidentno vidi od zadnji puta kada sam prije tri do četiri godine bio ovdje. Mislim da je porast više nego evidentan. Zanimaju me realne količine koje su unazad par godina dovožene ovdje na Piškornicu.

Vugrinec vjeruje da će sva pitanja konačno dobiti na sjednici županijske skupštine, koja se održava popodne u koprivničkoj Gradskoj vijećnici.

Dolazak na skupštinu, uz tim RCGO-a Piškornica predvođen Mladenom Jozinovićem, najavili su i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb, saborski zastupnik Mladen Mađer i načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović.

 

Članovi Županijske skupštine obilaze Piškornicu

Posted by Drava.info on Tuesday, November 7, 2017

 

 

Članovi županijske skupštine obilaze Piškornicu

Posted by Drava.info on Tuesday, November 7, 2017

 

zatvori