Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Koprivnički mališani raznovrsnim aktivnostima obilježavaju Dan grada

U sklopu obilježavanja Dana grada Koprivnice, na koprivničkoj Gradskoj tržnici predstavljena je slikovnica ‘Šetnja tržnicom’.

Riječ je o programu iz projekta “Vrtići i škole na tržnicama” kojemu je cilj poticati stvaranje navika konzumiranja domaćih i svježih proizvoda, primarno voća i povrća kod djece predškolske i školske dobi.

— Važnost projekta je velika jer se nastavlja na ono što mi pokušavamo postići na koprivničkoj tržnici, a to je vratiti kupce pa samim time na tržnicu privući i najmlađe. Uz sve te novine koje imamo ove godine, nadamo se da će djeca na tržnicu dovesti svoje bake, djedove, susjede i roditelje i da će je to oživjeti — rekla je na predstavljanju slikovnice predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb.

Na predstavljanju uz prigodne društvene igre bila su djeca iz koprivničkog vrtića Tratinčica, a primjerak slikovnice dobit će svaka koprivnička vrtićka skupina.

— U ovogodišnjem programu obilježavanja Dana grada imamo doista puno onih koji su namijenjeni za naše najmlađe i moram skinuti kapu našim vrtićima i svima koji su doprinijeli osmišljavanju tih programa. Ovaj nam je izuzetno simpatičan jer se nadamo da od najmanjih nogu možemo stvarati dojam i sliku naše tržnice kao zdravog srca ovog grada — ponosno je istaknuo koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Tako su učenici sedmih razreda koprivničke Osnovne škole “Braća Radić” danas u sklopu šetnje svojim gradom obišli spomenik biciklu, o kojemu im je pričala predsjednica Old timer kluba Biciklin Maja Ištvan Krapinec. Gradonačelnik Mišel Jakšić za učenike je jutros upriličio prijem u Gradskoj upravi.

zatvori