Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: IVAN ČORDAŠ Hrvač, YouTuber i odličan učenik kojem je soba puna medalja i pehara

Ivan Čordaš mladi je Koprivničanac rođen 2006. godine. Oduvijek je bio živahno dijete kojem je trebalo aktivno mjesto za ispucavanje viška energije pa je, baš kako i treba, odabrao bavljenje sportom.

Učenik 5. e razreda već je s pet godina krenuo sa sportskim aktivnostima.

— Prvi sport kojim sam se počeo baviti bio je karate koji sam počeo trenirati s pet godina. Godinu dana kasnije upisao sam se u Hrvački klub Podravka. Vidio sam kako hrvačice i hrvači treniraju u istoj dvorani kao i ja pa sam se odlučio okušati i u hrvanju. Kasnije me znatiželja odvela i do stolnog tenisa, nogometa i rukometa, ali je hrvanje ipak ostalo broj jedan — objasnio nam je Ivan.

Iako je pokazivao talent u svim sportovima kojima se bavio, što je bio stariji imao je sve manje vremena te se odlučio u potpunosti posvetiti hrvanju u kojem mu potencijal dolazi najviše do izražaja.

— Hrvanje je moja jedina i trajna ljubav. Tu sam se najbolje prepoznao zahvaljujući izvrsnoj atmosferi u klubu, brojnim prijateljima koje sam stekao te nadasve strpljivim i iskusnim trenerima. Osim toga, hrvanje je sport u kojem se možeš najbolje pripremiti za bilo koji drugi sport ako se u budućnosti odlučiš baviti njime jer daje adekvatnu podlogu — rekao nam je mladi Koprivničanac.

Kroz hrvanje je mladi Ivan proputovao mnoge zemlje. Češka, Slovačka, Austrija i Slovenija samo su neke od njih. Hrvatsku je, dakako, prošao uzduž i poprijeko. Sva ta putovanja i natjecanja donijeli su mu pregršt lijepih trenutaka. Naravno, nije uvijek bilo sve divno i krasno, ali je Koprivničanac uvijek pronašao novi motiv koji mu je pomogao da prione još jače treningu. Zajednički nazivnik većini putovanja bile su, naravno, medalje.

— Jedan od najsretnijih trenutaka u hrvanju bilo mi je osvajanje prve medalje i to na Prvenstvu Hrvatske za početnike u Ludbregu 2014. godine. Ništa manje vrijedna nije bila ni prva zlatna medalja na koprivničkom Zlatnom pijetlu godinu dana kasnije. Ukupno je u sobi 11 medalja od čega sedam zlatnog sjaja, četiri srebrnog i jedna brončanog. Posljednju, zlatnog sjaja, u Koprivnicu sam donio prije samo dva tjedna iz Slovačke — objasnio nam je hrvač Podravke.

Ivan je odličan učenik. Govori njemački i engleski, a omiljeni predmeti su mu informatika, hrvatski i strani jezici. Osim škole i hrvanja koji oduzimaju puno vremena, mladi Koprivničanac stigne se baviti i mnoštvom ostalih stvari.

— U slobodno vrijeme sviram električnu gitaru, već tri godine, volim slušati glazbu, pogotovo Rammstein i elektronsku glazbu, a tu je naravno i kompjuter. Imam svoj YouTube kanal pod nazivom ROBLOX MANIAC, a nedavno sam skupio više od tisuću pretplatnika pa je to donijelo i prvu zaradu. Snimam videe na engleskom jeziku, editiram ih te igram igrice s djecom diljem svijeta. Najviše pretplatnika imam iz SAD-a, Velike Britanije, Australije i Filipina i nadam se da ću u budućnosti biti YouTuber — zaključio je Ivan.

Velika podrška Ivanu je njegova obitelj koja ga prati na sva natjecanja kada je to moguće, bilo u inozemstvu ili u Hrvatskoj. Mladi hrvač preporučio je svim djevojčicama i dječacima da se priključe velikoj obitelji Hrvačkog kluba Podravka.

zatvori