Ponedjeljak, 2. rujna 2024.

Projekcije glazbenih filmova i koncert Them Moose Rush u petak u Kampusu

Prošlog ljeta započeta suradnja koprivničkog Foruma udruga nezavisne kulture (FUNK-a) i vinkovačkog Festivala dokumentarnog rock filma (DORF-a) nastavlja se ovog petka u koprivničkom Kampusu.

Jednodnevni zajednički program obuhvaća projekcije izbora filmova s DORF-a te koncert jednog od najboljih domaćih glazbenih sastava – prog-rock trija Them Moose Rush.

Program će se održati u petak, 3. studenoga s početkom u 20 sati u prostoru FUNK-a u Kampusu, a ulaz je slobodan.

Popis filmova

SAV TAJ JAZZ
Trajanje 35′
Prvi film na DORFu iz Međimurja je kratka povijest jazza u toj regiji i kroz dokumentiranu priču o Jazz Fair festivalu, koji se već 20 godina održava u Čakovcu. Brojni arhivski snimci i anegdote prilika su da upoznate bolje agilnu i duboko posvećenu ekipu koja živi jazz svaki dan. Festivalska premijera.

FLORIAN,
Trajanje: 30′
R: Dario Bukovski (Hrvatska)
P: Dario Bukovski, 2016
Film koji smo 2014. nagradili KlasikTV nagradom za razvoj scenarija – o glazbeniku, klaunu i uličnom performeru koji dijele isti san – izbjeći komformizam slijedeći svoju viziju života. Njihove priče oblikuju simboličan put idealizma i osobne bitke u pokušaju balansiranja snova i realnosti života u Hrvatskoj, zemlji gdje strast lako postane teret, a teret navika.

ŽIVIM U BARAKAMA
Trajanje: 27′
Film govori o proboju na scenu skupine Euro black nation, prvog romskog hip-hop banda u Hrvatskoj. Dvojica mladih Roma, Dario i Nedeljko kroz glazbu i tekstove uvode nas u svoj unutarnji svijet i priču o odrastanju i životu u romskom naselju «Barake». Oni su mladi i kritični ljudi koji propituju svijet u kojem žive, a tekstovi njihovih pjesama nisu rezultat socijalne osviještenosti već duboke unutarnje tuge.

zatvori