Nedjelja, 5. svibnja 2024.

CRVENI KRIŽ POZIVA Pridružite se Gradskom interventnom timu

Uoči edukacije na temu “Krizne situacije i psihosocijalna podrška” iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica uputili su poziv svim volonterima, ali i ostalim zainteresiranim građanima da se pridruže Gradskom interventnom timu.

Svaki član proći će edukaciju iz sljedećih područja:

– Organizacija prihvata i smještaj stradalih
– Psihosocijalna pomoć i podrška stradalima
– Služba traženja – obnavljane obiteljskih veza
– Prva pomoć kao nadopuna stručnim medicinskim ekipama
– Prijem i raspodjela humanitarne pomoći
– Osiguranje pitke vode

Poslije osnovnog tečaja, članovi će se, prema vlastitom zanimanju, specijalizirati iz nekog od područja i proći dodatne edukacije, poput napredne obuke iz prve pomoći ili procjene situacije, potom poslova službe traženja, organizacije prihvata i smještaja ili osiguranja pitke vode i minimalnih higijenskih uvjeta. Najbolji članovi interventnih timova, bit će – kako je najavljeno, pozvani na dodatne obuke za djelovanje u Nacionalnom interventnom timu ili u međunarodnim misijama pomoći.

Prvo edukacijsko predavanje za članove Gradskog interventnog tima bit će održano u utorak, 28. studenoga od 18 sati u sjedištu koprivničkog Crvenog križa u Ulici braće Radić 7.

Na temu “Krizne situacije i psihosocijalna podrška” govorit će im dr. Davorka Gazdek, koja je završila edukaciju Hrvatskog Crvenog križa o psihosocijalnoj podršci u kriznim situacijama.

Recimo još da je uvjet za djelovanje u Gradskom interventnom timu da budete punoljetni, a zainteresirani se mogu prijaviti isključivo putem e-maila: [email protected]

zatvori