Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Ovi jezivi kolači manje su strašni kada znate koja im je namjena

Udruga Šegrtsko srce i ove je godine Noć vještica odlučila iskoristiti kako bi pomogla siromašnim učenicima Obrtničke škole.

Učenici pekari i slastičari pripremili su mnoštvo “strašnih” kolača i peciva, a volonteri Udruge su ih protekla dva dana prodavali.

Cilj im je prvenstveno bio prikupiti što više novca kojim bi učenicima koji si to ne mogu priuštiti kupili gablec.

— Kad smo osnovali udrugu 17-ero učenika nije imalo za obrok u školi, a sada smo nažalost na njih 45-ero. Ako gablec košta tri ili pet kuna i ako to pomnožimo s 25 dana u mjesecu to su poprilični troškovi. Na svu sreću, okruženi smo dobrim ljudima i donatorima koji nas opskrbljuju potrepštinama. Nadamo se da ćemo i ovom humanitarnom prodajom osigurati učenicima gablece barem za mjesec dana — rekao nam je večeras Tomislav Terstenjak, pedagog i predsjednik Šegrtskog srca.

Dobrih ljudi bilo je i na večerašnjoj prodaji i slastice, koje su većinom koštale tri ili četiri kune, bile su rasprodane.

Sljedeću akciju Udruga planira u božićno vrijeme, a do tada, kaže njezin predsjednik, bavit će se projektima iz strukturnih fondova.

Oni koji su propustili humanitarnu prodaju kolača, a žele pomoći Udruzi, sve potrebne informacije mogu pronaći na internetskoj stranici Šegrtskog srca.

Podsjetimo, obitelj Šegrtskog srca trenutno okuplja oko 120 članova koji svojim donacijama, točnije mjesečnom članarinom od 10 kuna, omogućavaju da učenici u potrebi koji pohađaju Obrtničku školu mogu kupiti sendvič, autobusnu kartu, udžbenike i školsku opremu te radna odijela i tako redovno pohađaju nastavu i steknu zvanje.

Humanitarna prodaja kolaca ispred dvorane Srednje skole

Posted by Drava.info on Tuesday, October 31, 2017

 

zatvori