Petak, 26. travnja 2024.

PRVA ŽNL Susjedski derbi u Đelekovcu, Prekodravac protiv Miklinovca, Napan: Kod kuće ne smijemo gubiti bodove

Pred nama je deveto kolo Prve županijske nogometne lige koje će obilježiti niz zanimljivih utakmica. Ove nedjelje gledat ćemo susjedski derbi, derbi momčadi na vrhu ljestvice te derbije začelja.

Jedan takav igrat će se u Ždali gdje će igrati dvije momčadi koje su do sada upisale po pobjedu, remi i šest poraza. Prekodravac će dočekati Miklinovec u važnom susretu u borbi za bijeg s dna za obje ekipe.

— Nažalost, obje ekipe su u takvoj situaciji da su im bodovi izuzetno bitni. Mi kao domaćin preuzimamo ulogu favorita i, premda očekujem tešku utakmicu, jednostavno ne smijemo gubiti bodove na domaćem terenu protiv ekipa u našem rangu — rekao nam je trener Prekodravca Darko Napan.

Drugi derbi začelja gledat ćemo u Peterancu gdje će Panonija ugostiti novigradsku Dravu. Obje momčadi su u prošlom kolu napravile iznenađenja. Peterančani su izvukli bod na gostovanju u Legradu, dok je Drava do svog prvog remija došla na domaćem terenu protiv Ferdinandovca.

— Teška utakmica za prognozirati, iako sve vuče na remi. Naravno, volio bih da se moji Novigraci izvuku iz ove nezavidne situacije u kojoj se nalaze i da slave u Peterancu, ali nekako je podjela bodova najrealnija — prognozira trener Prekodravca.

Dvije utakmice koje u devetom kolu privlače najviše pažnje sigurno su one u Đelekovcu i Kunovcu. U Đelekovcu će snage odmjeriti u susjedskom derbiju Osvit i legradski Graničar, dok će trećeplasirano Bratstvo na krilima deset zabijenih golova u Molvama dočekati drnjanski Tomislav.

— Legrađani nisu imali sreće u nekoliko posljednjih kola, a Osvit je na svom travnjaku. Predviđam remi u tvrdoj utakmici. Što se tiče utakmice u Kunovcu, Tomislav je kvalitetnija i ozbiljnija ekipa koja trenira i zato ću im dati prednost u tom susretu — objasnio je Napan.

Kalinovac će biti domaćin Tomislavu iz Žabna, Borac ne bi trebao imati težak zadatak u Imbriovcu protiv molvarske Mladosti, dok će Ferdinandovac na svom travnjaku protiv Sloge pokušati ispraviti negativan dojam iz prošlog kola.

— Smatram da je momčad iz Žabna kvalitetnija i čvršća te da će slaviti u Kalinovcu. Iako je u nogometu sve moguće, mislim da u trenutnoj situaciji Mladost nema šansi u Imbriovcu, a što se tiče utakmice u Ferdinandovcu, domaćin je u prošlom kolu napravio veliki kiks i mislim da si neće dozvoliti novi, pogotovo na domaćem terenu — zaključio je Napan.

Sve utakmice devetog kola igrat će se u nedjelju. U Đelekovcu će Osvit i Graničar igrati s početkom u 10 sati, a sve ostale utakmice na rasporedu su u 15 sati.

Prva ŽNL – 9. kolo

Rezultate prognozira Darko Napan, trener Prekodravca iz Ždale.

Nedjelja, 15. listopada
10:00
Đelekovec: Osvit – Graničar (Legrad) X
15:00
Kunovec: Bratstvo – Tomislav (Drnje) 
Imbriovec: Borac – Mladost (Molve) 
Kalinovac: Kalinovac – Tomislav (Sv. Ivan Žabno) 2
Ždala: Prekodravac – Miklinovec 1
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Sloga
Peteranec: Panonija – Drava (Novigrad Podravski) X

zatvori