Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

PROMETNA NESREĆA Zbog ulja na cesti i neprilagođene brzine sudarila se dva automobila

Velika količina ulja koja je jučer iscurila na državnu cestu broj 41 između Majurca i Kloštra Vojakovačkog uzrokovala je velike poteškoće u odvijanju prometa.

Problemi su započeli kad se 20-godišnji vozač traktora križevačkih registracija s priključnim vozilom kretao iz smjera Križevaca u smjeru Kloštra Vojakovačkog. Zbog tehničke neispravnosti iscurilo mu je ulje iz traktora na cestu.

Po istoj cesti neposredno nakon curenja ulja, oko 16:02 sati, vozio se 26-godišnji vozač Renaulta Clio križevačkih registracija. On se zbog neprilagođene brzine nije uspio na vrijeme zaustaviti ispred Renaulta Megane. Njime je upravljao 32-godišnji vozač koji je na kolniku zastao jer je skretao ulijevo te je prethodno morao propustiti vozilo iz suprotnog smjera.

Tada je došlo do udara prednje strane Clia u stražnju stranu Meganea daruvarskih registracija. Nije bilo ozlijeđenih osoba, no ustanovljeno je da vozač Meganea nema važeću vozačku dozvolu. Njemu je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna, a protiv vozača Clia koji je prouzročio nesreću pokrenut je prekršajni postupak. Nijedan od sudionika nije bio pod utjecajem alkohola.

Stanje na cesti sanirali su djelatnici PZC-a i Javne vatrogasne postrojbe Križevci, a dodajmo da zbog iznenadne opasnosti za vozača traktora nisu utvrđeni elementi prekršaja.

zatvori