Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Povodom Svih svetih položeni vijenci, odana počast hrvatskim braniteljima i zaslužnim Koprivničancima

Kod središnjeg križa na koprivničkom Gradskom groblju ‘Pri Svetom Duhu’ položeni su vijenci u spomen na sve hrvatske branitelje i civile stradale u Domovinskom ratu.

Položila su ih izaslanstva Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji i županijskih udruga stradalnika iz Domovinskog rata, potom Ministarstva obrane – Područnog odsjeka za poslove obrane Koprivnica i MUP-a – Policijske uprave koprivničko-križevačke, te naše Županije i Grada.

Predstavnici Grada Koprivnice položili su vijenac kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu, a obišli su i grobove zaslužnih Koprivničanaca – gradonačelnika Josipa Vargovića, obitelji Malančec, Đure Sudete, Đure Estera, Zlate Bartl i Paje Kanižaja.

Vrijedno je spomenuti i da su mobilni timovi Ureda državne uprave te ministarstava obrane i unutarnjih poslova uoči blagdana Svih svetih i Dušnoga dana obišli grobove poginulih hrvatskih branitelja i zapalili im lampaše. Tako su u skladu s tradicijom odali počast smrtno stradalima u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

zatvori