Petak, 26. travnja 2024.

MREŽA SE ŠIRI Flajs: Brinut ćemo o svakom kvartu i svakoj ulici u Koprivnici

Mreža nezavisnih lista osnovala je u Koprivnici četiri gradska podogranka te je imenovala povjerenike koji će sazvati isto toliko osnivačkih sjednica, doznajemo od predsjednika Miljenka Flajsa koji poručuje da ovako građanima pokazuju kako će Mreža u budućnosti politički djelovati u Koprivnici:

— Ovo je zapravo način kako mi iz koprivničke Mreže želimo ukazati građanima Koprivnice da nismo samo stranka koja se želi nametnuti samo građanima Koprivnice u nekakvom općem smislu, na lokalnim izborima i slično, već i da smo stranka koja želi voditi računa o podograncima, odnosno konkretnije o kvartovima, pa čak i o ulicama. I to uz pomoć mreže ljudi, kako se sama stranka zove. To su prije svega mladi ljudi, koji do sada nisu bili politički aktivni. Mislim da je to jedna velika vrijednost i siguran sam da će građani to prepoznati — rekao je Miljenko Flajs.

Tako je Mrežin povjerenik za južni dio Koprivnice Ivan Golubić, za centar Krunoslav Jukić, a za sjeveroistočni dio grada Zlatko Šimčić. Povjerenik za zapad, u koji spadaju Vinica, Podolice, Kunovec Breg i Reka, je Alen Klasan koji kaže da ih se, mnogim problema usprkos, ne čuje tamo gdje bi se njihov glas trebao čuti:

— Imamo jako puno problema, tipa autobusnih ugibališta na kojima djeca stoje dok je kiša i snijeg; u nekim ulicama nemamo ni pješačko-biciklističku stazu. To je kao dio grada o kojemu se prestalo brinuti osim u vrijeme kada treba skupljati političke bodove. Smatram da ćemo jako dobro obavljati tu zadaću, upozoravati na probleme, osobito na Podolicama gdje bi se trebala graditi škola, a sad je riječ o zapuštenom području — istaknuo je.

Klasan je ujedno najavio da će u ponedjeljak (30. listopada) biti održana osnivačka sjednica Mrežinog ogranka u tom dijelu grada, i to uz nazočnost predsjednika stranke Darka Korena.

zatvori