Petak, 26. travnja 2024.

Koprivnički gimnazijalci učili borilačke vještine u Mađarskoj

Učenici koprivničke Gimnazije “Fran Galović” proveli su pet dana u mađarskom gradu Zalaegerszegu u sklopu projekta SportOverBorders.

Izabella Doris Panić, Domagoj Džanko, Karlo Hlevnjak, Filip Verčević, Luka Zobec i Patrik Ivačić uz pratnju profesorice Natalije Šalamon prisustvovali su pripremama i treninzima osnovnih džudaških tehnika.

Aktivnosti su to koje se u okviru navedenog projekta financiraju prekograničnim programom INTERREG VA, a koji kao partner provodi Grad Koprivnica. U projektu sudjeluju gradovi Zalaegerszeg, Heviz, Čazma i Koprivnica.

U svakom od nabrojenih gradova održavat će se trening-kampovi usmjereni podučavanju određenog sporta. U Hevizu će se u studenome održati trening-kamp rukometa, u Čazmi nogometa, u Koprivnici košarke, dok se trening-kamp džuda održao prošli tjedan u Zalaegerszegu.

— Bili smo smješteni u samom centru grada tako da nam je sve bilo gotovo nadohvat ruke. Grad nam se svima svidio, smještaj je bio pristojan, hrana vrlo ukusna. Imali smo dva treninga dnevno – jutarnji i popodnevni. Naučili smo mnogo toga o džudu — piše gimnazijalac Patrik Ivačić.

Na kraju petodnevnog treniranja i učenja džudaških tehnika, u subotu se održao regionalni natjecateljski turnir s velikim brojem boraca iz raznih kategorija među kojima su nastupali i koprivnički gimnazijalci Domagoj Džanko i Filip Verčević.

Domagoj je uz dva poraza i jednu pobjedu izborio sjajnu brončanu medalju, dok je Filip s tri pobjede i jednim porazom osvojio odličnu zlatnu medalju.

Osim treniranja džuda, učenici su pohađali satove mađarskog jezika te su između treninga uživali u raznim aktivnostima po gradu.

– Bilo je tu plivanja, klizanja, razgledavanja znamenitosti grada, penjanja. Sve u svemu, bilo je ovo jako zabavno, zanimljivo i korisno iskustvo za sve nas. Svi smo zadovoljni organizacijom i načinom na koji su nas domaćini ugostili. Bilo nam je iznimno drago sudjelovati u ovom projektu te se nadamo da će svim ostalim sudionicima biti jednako zabavno i zanimljivo kao što je to i nama bilo – zaključuje Patrik.

zatvori