Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Konstituiran je županijski Savjet za razvoj civilnog društva, predsjednik mu je Robert Vulić

Savjet za razvoj civilnog društva Koprivničko-križevačke županije održao je svoju konstituirajuću sjednicu. Za predsjednika je jednoglasno izabran Robert Vulić, a za njegovu zamjenicu Vesna Peršić Kovač.

Savjet je osnovan 2014. godine odlukom Županijske skupštine, ima sedam članova i njihovih sedam zamjenika, a sastoji se od predstavnika organizacija civilnog društva, Koprivničko-križevačke županije i Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Savjet je, među ostalim, sudjelovao u izradi Akcijskog plana za suzbijanje korupcije od 2015. do 2017. godine, izradi Etičkog kodeksa nositelja političkih dužnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, kao i Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću te redovito provodi edukacije o natječajima i načinima financiranja programa i projekata organizacija civilnog društva. Novi saziv Savjeta na svojoj je prvoj sjednici razmotrio i Nacrt akcijskog plana suzbijanja korupcije u našoj županiji za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

A da ih sve skupa očekuje odgovoran i težak posao, osobito na razvoju suradnje Koprivničko-križevačke županije i organizacija civilnog društva, rekao im je zamjenik župana Ratimir Ljubić, osobito naglasivši važnost njihove savjetodavne uloge.

zatvori