Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Održana je prva večer Festivala 50+, sutra slijedi završnica

U Domu za starije i nemoćne osobe na Lenišću jučer je održana prva večer glazbenog Festivala 50+.

U organizaciji Doma i Kluba za starije osobe Mariška na prvoj festivalskoj večeri svoje pjevačke vještine pokazali su pjevači stariji od 50 godina s područja Koprivničko-križevačke županije.

To je inače festival glazbe, ali prije svega festival emocija i dobrog raspoloženja koji Dom organizira već 15. godinu zaredom povodom 1. listopada – Međunarodnog dana starijih osoba, rekla nam je zamjenica ravnateljice Doma za starije i nemoćne Verica Šarlija.

Ukupno je nastupilo dvadeset izvođača, a kao i svake godine odabrani su najbolji i to od strane stručnog žirija, ali i publike.

Prvu nagradu žirija publike osvojila je Križevčanka Katica Kelemen, drugu su nastupom u duetu osvojile Peterančanke Katica Požgaj i Zlata Međimurec, a treće je osvojila stanarka Doma na Lenišću Terezija Horvat.

Od strane stručnog žirija prvo mjesto zauzeo je Đurđevčanin Ivan Đopar, drugo Zdenko Vujasinović i treće Milica Grubić iz koprivničkog Doma.

— Osim ovih nagrada, svi drugi sudionici dobili su nagrade specijalnog žirija. To su nagrade koje su naši sponzori donirali za najelegantniju pjevačicu, za najljepši osmijeh, za najduži pljesak… Dakle, svih njih dvadeset je jučer bilo nešto naj — govori Verica.

Sutra, u četvrtak, na redu je i druga festivalska večer na kojoj će nastupiti predstavnici domova s područja cijele zemlje. Tako će se predstaviti članovi domova iz Bjelovara, Slavonskog Broda, Đakova, Voloskog, Varaždina, Zagreba itd.

— Mi smo si kao domaćini dali tu privilegiju da imamo malo više predstavnika odnosno malo veće šanse da imamo pobjednika ponovno u drugoj večeri, ali svakako broj sudionika ne utječe na to tko će osvojiti nagradu nego ju zaista osvaja najbolji pjevač — zaključuje Verica.

Tako će koprivnički Dom za starije i nemoćne osobe sutra na završnoj festivalskoj večeri predstavljati svih sedmero pjevačica i pjevača nagrađenih od strane stručnog i žirija publike.

zatvori