Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Farmaceuti blitzkriegom riješili mađarski Haladas u prijateljskoj utakmici

Nogometaši Slaven Belupa slavili su u prijateljskom susretu igranom na koprivničkom Gradskom stadionu protiv mađarskog prvoligaša Haladasa rezultatom 2:0. Sve je bilo riješeno već nakon pet minuta kada su Telushi i Bogojević postigli pogotke.

Trener Farmaceuta Željko Kopić na teren je poslao igrače koji su tijekom prvenstva imali manju minutažu. Također, igrači poput Blaževića, Šarlije i Jovičića dobili su priliku zaigrati nakon ozljeda.

Slaven je poveo već u drugoj minuti susreta. Nakon jednog kornera, gosti su izbili loptu na otprilike 20 metara, a tamo ju je dočekao Telushi i snažnim udarcem matirao golmana Haladasa.

Samo tri minute kasnije 2:0 za Slaven. Odlično je centrirao Tatar s lijeve strane slavenovog napada, a Bogojević nije imao težak zadatak sa samo pet metara glavom povećati vodstvo.

Imali su Farmaceuti nakon odličnog početka još dvije odlične prilike, ali Bogojević i Tatar nisu bili precizni. Gosti su prvi puta zaprijetili u 21. minuti, ali je Blažević vrhunskom reakcijom otklonio opasnost ispred svog gola. Do kraja prvog dijela tempo se dosta primirio, a većih šansi ni na jednoj strani nije bilo.

U drugom poluvremenu tek smo u 69. minuti vidjeli prvo uzbuđenje kada je Bogojević pucao s gotovo 25 metara, ali je golman gostiju obranio njegov udarac. U posljednjih dvadesetak minuta Kopić je dao priliku juniorima Slavena, a rezultat se do kraja susreta nije mijenjao. Sve u svemu, uspjela provjera u kojoj je mađarski prvoligaš Slavenu stvorio tek jednu priliku u devedeset minuta.

Idućeg vikenda Slaven će u sklopu 12. kola Prve hrvatske nogometne lige ugostiti Inter iz Zaprešića na koprivničkom Gradskom stadionu. Utakmica će se igrati s početkom u 15 sati.

SASTAV SLAVENA: Blažević – Jovičić, Šarlija, Vrljičak – Rebernik, Arap, Telushi, Goda – Bogojević, Kendeš, Tatar. Još su igrali: Srbljinović, Mladen, Nikšić, Brković, Dolček, Mlinarić, Hajdinjak. Trener: Željko Kopić.

zatvori