Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

DOMINIK GREGL Prvi topnik hlebinske Lipe: Dat ćemo sve od sebe da zadržimo vrh, atmosfera je odlična, pravi je gušt igrati uz naše navijače

Hlebinska Lipa iskoristila je kiks Tehnike u prošlom kolu Druge županijske nogometne lige te je preuzela vrh. Hlebinčani sada na svom kontu imaju 24 boda, jedan više od Građevinara, a veliki međusobni derbi ovih dviju ekipa igrat će se za desetak dana.

Jedan od najvažnijih kotačića u napadačkom dijelu igre Lipe je Dominik Gregl. On i Ivor Bolteković-Tkalec zabili su po pet pogodaka i dijele prvo mjesto strijelaca u klubu.

— Zaista je odličan osjećaj preuzeti prvo mjesto Druge lige. Konačno smo iskoristili kiks Tehnike, a posebno nas veseli to što smo prvo mjesto preuzeli pobjedom u derbiju protiv naših susjeda, bregovske Mladosti — rekao nam je mladi Gregl.

Snimio Marko Posavec.

Iako još nismo ni na polovici prvenstva, očito je da će se borba za naslov voditi između Lipe, Tehnike i Omladinca. Naravno, ne smijemo izostaviti ni Reku, sigečku Mladost i Podravec koji će vrebati priliku iz drugog plana.

— Vjerujem da možemo zadržati vrh Druge lige i dat ćemo sve od sebe da to i učinimo, iako znamo da će biti jako teško. Najbitnije je da ne poletimo, da ostanemo čvrsto na zemlji i da iz utakmice u utakmicu idemo po pobjedu. Kao glavne konkurente vidim sve ekipe u gornjem dijelu tablice. Ne smijemo zaboraviti ni ekipe iz donjeg dijela ljestvice jer svatko svakome može zagorčati život, a poznato je da se prvenstvo osvaja na “malim utakmicama”. Puno je još bodova u igri i vidjet ćemo kako će se sve rasplesti — objasnio nam je napadač Lipe.

Ono što krasi hlebinskog drugoligaša brojni su domaći igrači u momčadi koje bodri veliki broj navijača.

— Atmosfera u ekipi je zaista odlična. Na svakoj utakmici igramo jedan za drugoga što ni ne čudi s obzirom na to koliko se dugo poznajemo. Istaknuo bih i pohvalio naše navijače koji nas prate iz utakmice u utakmicu i daju nam dodatnu snagu. Uvijek smo s njima u “trećem poluvremenu” i stvarno je gušt igrati uz njih. Naravno, ne smijem zaboraviti ni trenera Eršetića koji nas je super posložio i od kojeg smo puno naučili. Svaki igrač zna svoj zadatak na terenu, a onda je sve puno lakše — objasnio je Gregl.

Snimio Marko Posavec.

Kao što smo napisali, mladi napadač Lipe dijeli prvo mjesto liste strijelaca svog kluba. Zadovoljan je učinkom, ali…

— Moji golovi su plod naše igre, a na kraju krajeva nije ni bitno tko zabija. Što se tiče moje forme i mojih igara, koliko sam zadovoljan, toliko i nisam jer uvijek može i mora bolje — skromno je rekao Gregl.

Hlebinčanima slijede dvije teške prvenstvene utakmice. Odmjerit će snage s Rekom i Tehnikom. Olakšavajuća okolnost je ta što obje igraju na svom travnjaku.

— Sve ekipe jednako respektiramo, ali nikoga se ne bojimo. Idemo korak po korak, pa što bude. Igramo kod kuće i pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat. Ja se nadam maksimalnom broju bodova i zadržavanju vodeće pozicije — zaključio je napadač Lipe.

zatvori