Subota, 25. svibnja 2024.

ZDRAVKO BLAŽEK Bivši trener Prekodravca: Nisam mogao više raditi na taj način

Bivši trener Prekodravca iz Ždale Zdravko Blažek otkrio nam je razloge svog odlaska s klupe županijskog nogometnog prvoligaša. Podsjetimo, Ždalčani su nakon četiri uvodna kola još uvijek bez osvojenog boda.

— Već nakon dva kola ponudio sam ostavku Upravi kluba pa u posljednja dva tjedna u Kalinovcu i Legradu nisam ni bio na klupi. U odnosu na prošlu godinu iz kluba je otišlo čak šest igrača, a doveli smo samo tri iako je bilo obećano da će u klub stići još nogometaša. Kadar se nije pojačao na željeni način i bilo je očito da ćemo se boriti za opstanak te se ekipa počela raspadati. Nije se treniralo kako treba i jednostavno nisam mogao na taj način raditi, nisam jedan od trenera koji se sa svojom ekipom vide od vikenda do vikenda, od utakmice do utakmice — pojasnio nam je sada već bivši trener Prekodravca.

Blažeku, koji je poznat kao veliki zaljubljenik u nogomet i veliki radnik, problem je stvarala i udaljenost do Ždale. Voziti svaki drugi dan 60 kilometara, a na treningu naići na ‘šačicu’ nogometaša, nije jednostavno.

— Istina, nije lako, ali prošao bih i preko toga da smo normalno radili. Volio bih da smo trenirali kako se treba trenirati pa da mi je netko nakon nekog vremena rekao da to valja ili ne valja. Ovako, od nedjelje do nedjelje se susresti s igračima nije imalo smisla — objasnio je Blažek.

Bivši trener, između ostalih, Prekodravca, Panonije i sigečke Mladosti sada će, najvjerojatnije, uzeti odmor od nogometa. Kako nam je rekao, voljan je sjesti na klupu nekog novog kluba, ali ako bi se normalno radilo, ako bi dečki trenirali i tako dali mogućnost da se kroz trening stvari mogu mijenjati na bolje.

zatvori