Nedjelja, 28. travnja 2024.

U ‘Podravsko sunce’ stižu uređaji koji će uvelike pomoći učenicima koji imaju problema s govorom

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” u procesu je nabave opreme koja će pomoći djeci s komunikacijskim teškoćama.

Naime, toj je koprivničkoj školi odobreno 52 tisuće kuna za nabavu asistivne tehnologije.

– Imamo dosta učenika koji ne govore, odnosno nisu verbalni. Radi se o uređajima, što hardverima, što softverima, koji pomažu osobama da se izraze. Sad smo u očekivanju realizacije te nabavke – rekla nam je ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju ‘Podravsko sunce’ Radmila Popović.

Do novca za uređaje, škola je došla nakon što se uključila u projekt Izgradnje nacionalnih kapaciteta za primjenu potpomognute komunikacije koji organizira UNICEF u suradnji s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom i Fakultetom elektrotehnike i računarstva.

– Sredstva su odobrena, potvrda je stigla, poslali smo koje su naše potrebe, uskladili naše potrebe s odobrenim iznosom od strane UNICEF-a te ja vjerujem da će uređaji uskoro stići – zaključuje ravnateljica dodavši da će uređaji i nova tehnologija uvelike pomoći učenicima, ali i osuvremeniti pedagoški rad u Podravskom suncu.

zatvori