Srijeda, 1. svibnja 2024.

FOTO Veselim sportskim igrama i maratonom u kolicima nastavljen je Tjedan mobilnosti

U sklopu programa Europskog tjedna mobilnosti, danas je obilježen Dan za igru i rekreaciju s pregršt sportsko-rekreativnih i zabavnih sadržaja za sve dobne skupine, velike i male.

Zbivanja koja su se odvijala u širem centru grada imala su za cilj jačanje svijesti o važnosti kretanja za očuvanje i održavanje zdravlja.

Koprivnički vrtićarci vježbali su i igrali se na gradskom stadionu uz pratnju profesionalnih sportskih trenera, dok su se za one malo veće brojne sportske aktivnosti odvijale i u gradskim školama. Tako su se učenici OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” natjecali u krosu, u OŠ “Đuro Ester” i Područnoj školi Vinica plesali su zumbu, a korisnici COOR Podravsko sunce sudjelovali su u Pješačkom vlaku Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije.

Članovi Kluba za starije osobe Mariška i stanari Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica prošetali su do Zrinskog trga i vježbali pod vodstvom fizioterapeuta.

U organizaciji Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, na Zrinskom trgu održan je 12. maraton u invalidskim kolicima “Koprivnica 2017”.

Natjecatelje je ispred Grada Koprivnice pozdravila zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec. — Svi ovi ljudi koji su danas ovdje već su u samom startu pobjednici jer oni pokazuju da uistinu nikakve psihofizičke prepreke, koje im je spletom okolnosti život dao, ne mogu biti prepreka za bavljenje sportom i za zdravi način života — rekla je zamjenica Samoborec.

Najbolji natjecatelji u maratonu invalidskim kolicima dobili su priznanja i nagrade sponzora, a uručili su im ih zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

zatvori