Snimio Zoran Vlah.
Nogometaši Slaven Belupa ove će subote u sklopu desetog kola Prve hrvatske nogometne lige na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti prošlogodišnjeg prvaka i trenutno drugoplasiranu momčad prvenstva, Rijeku. Farmaceuti u susret ulaze s nizom od pet prvenstvenih utakmica bez pobjede, ali sigurno je prolaz u osminu finala hrvatskog Kupa u srijedu podigao igračima samopouzdanje.

Slaven je u toj utakmici u Zmijavcima igrao s najjačim mogućim sastavom, dok je Rijeka u svojoj kup-utakmici odmarala svoje glavne igrače. Sigurno da ni put od tisuću kilometara u oba smjera nije zanemariv.

— Ekipe koje imaju veću financijsku moć, koje se bore za trofeje, koje si te stvari mogu dozvoliti, koje imaju takav roster… Sigurno da im to u jednom dijelu olakšava stvari, ali tako stvari funkcioniraju. Ipak, ne razmišljamo o tome, nemamo s tim nikakav problem. Mi smo, svjesni opasnosti utakmice u Zmijavcima, išli bez rizika u susret i zato je igrao prvi sastav — rekao je trener Slaven Belupa Željko Kopić.

Strateg Farmaceuta objasnio je kako je Slaven u uzlaznoj putanje što se tiče igre, a o tome je li Rijeka bolja ili lošija nego prošle sezone nije htio suditi nakon samo dva mjeseca prvenstva.

Jedna od najvećih opasnosti iz redova Rijeke dolazit će od bivšeg napadača koprivničkog prvoligaša Hebera.

— Heber je kod nas došao za nula kuna. Imao je određeni učinak ovdje i klub je napravio jako dobar posao transferom. Što se tiče sutrašnje utakmice, sigurno je da se ne možemo organizirati prema samo jednom igraču. Rijeka ima kvalitetu i širinu kadra — objasnio je Kopić.

Što se tiče sastava za sutrašnju utakmicu, Kopić neće moći računati na ozlijeđene Ivanovskog, Šarliju i Jovičića, dok bi se Trebotić nakon viroze trebao vratiti u prvi sastav.

Može li Slaven protiv jedne od najjačih momčadi u Hrvatskoj prekinuti niz bez pobjeda u prvenstvu vidjet ćemo nakon sutrašnje utakmice koja će se igrati na koprivničkom Gradskom stadionu s početkom u 19 sati.