Srijeda, 15. svibnja 2024.

PROMETNI PETAK Oboren biciklist, sudar na rotoru i pijani mladi vozač

Tri prometne nesreće u kojima je jedna osoba ozlijeđena dogodile su se u petak u Koprivnici, doznajemo iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se oko 9:20 na raskrižju Ulice Antuna Gustava Matoša i Cvjetne. Vozač rođen 1973. godine upravljao je BMW-om zagrebačkih registracijskih oznaka iz Matoševe prema Cvjetnoj te na raskrižju nije propustio bicikl koji je imao prednost i kojim je upravljao vozač rođen 1938. godine.

Biciklist je pao na kolnik i lakše je ozlijeđen. Sudionici nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola, a vozaču automobila slijedi obavezni prekršajni nalog.

Sat i pol kasnije koprivnička policija ponovno je izašla na teren. Oko 10:55 na raskrižju Meštrovićeve i Basaričekove vozač rođen 1942. godine dolaskom u kružni tok prometa nije propustio automobil kojim je upravljao vozač rođen 1993. godine i došlo je do sudara u kojemu nitko nije ozlijeđen. Ni u ovoj nesreći sudionici nisu imali alkohola u organizmu, a protiv vozača koji je prouzročio nesreću bit će podignut obavezni prekršajni nalog.

Posljednja nesreća dana u gradu dogodila se navečer, oko 21:55. Mladi vozač (r. 1996.) upravljao je osobnim automobilom Toyota koprivničkih tablica Starogradskom ulicom od raskrižja s Mažuranićevom prema Trgu mladosti. Dolaskom do raskrižja s Mosnom ulicom započeo je skretati udesno, ali je to učinio neprilagođenom brzinom; automobil mu se zanio i udario u Volkswagen koprivničkih registracija kojim je Mosnom ulicom prema Starogradskoj upravljao vozač rođen 1993. godine.

U sudaru nitko nije ozlijeđen, a policija je utvrdila da je mladi vozač bio pod utjecajem alkohola od 1,59 promila. Slijedi mu optužni prijedlog.

zatvori