Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

FOTO Mandalom na podu sinagoge i koncertom ‘Šećera’ počeo je četvrti FIUK

Četvrti po redu Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta, skraćeno FIUK, počeo je sinoć u Koprivnici. Otvorio ga je križevački umjetnik Saša Živković koji je na podu koprivničke sinagoge obojenim pijeskom iscrtao tzv. “sistemsku mandalu”, a prvi dan festivala zaključila je varaždinska kantautorica Tena Rak koja je u Kulturno-kreativnom centru Pixel predstavila svoj projekt “Šećer”.

FIUK se nastavlja i danas i sutra. Od 19 sati u Pixelu će biti predstavljena knjiga “Krležin EU/ropski furiosum”, djelo mladog Koprivničanca Bojana Koštića i njegove profesorice Suzane Marjanić. Od 21 sat publika će u dvorištu Muzeja grada Koprivnice moći pogledati predstavu “Majstor Jura: priča o jednoj djevojci”, a od 23 sata koncert će u sinagogi održati Ksenija Ladić, odnosno Ksen.

Subota, posljednji dan festivala, donosi nam zanimljiv performans – ples na svili Nikoline Komljenović u sinagogi od 19 sati. Predstava “Dorijan Grej: slučaj besmrtnog” počinje u Muzeju u 20 sati, a glazbeni program i cijeli festival zaključuju tri benda i gosti iznenađenja u Multimedijalnom centru Kugla od 21:30.

zatvori