Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Otvorena je cesta između Peteranske i Čarde, pazite na novu regulaciju prometa

Od danas je za promet otvorena spojna cesta između Peteranske ceste i Čarde.

Osim same prometnice, na 195 metara dugom potezu od novog rotora na Peteranskoj do raskrižja s Čardom i Ulicom Josipa Bukovčana izgrađena je oborinska i kabelska kanalizacija, javna rasvjeta te taktilne površine za slijepe.

Uz to ide i 150 metara nove pješačko-biciklističke staze za dvosmjeran promet biciklista i pješaka.

Najvažnija informacija svakako je nova regulacija prometa.

Spojna cesta je na raskrižju s Čardom glavna u smjeru prema Đelekovečkoj cesti. Prednost imaju vozila koja dolaze Čardom iz smjera Danice i skreću lijevo prema rotoru na Peteranskoj i obrnuto.

Vozila koja dolaze iz smjera poduzetničke zone u Dravskoj ili Čardom od Miškinine neće imati prednost prolaska.

Snimio Marko Posavec.

— Svi su znakovi postavljeni, a stavljen je i znak nove regulacije prometa. Molim građane da na njih obrate pozornost. Pogotovo one koji će se kretati Ulicom Čarda iz smjera Ulice Mihovila Pavleka Miškine jer oni moraju na tom raskrižju stati i propustiti glavni pravac — pojasnila je gradska pročelnica za izgradnju grada i prostorno uređenje Jasna Golubić.

Prometnicu je otvorio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

— Vjerujemo da na ovaj način dižemo standard u ovom mjesnom odboru i stvaramo nove uvjete za jedno novo stambeno naselje o čemu ćemo u naredno vrijeme malo više pričati. Naravno, ovom prometnicom smanjujemo prometne čepove i rasterećujemo ova raskrižja koja imamo na ovom potezu zbog velikog pritiska iz Peteranca i Drnja, ali s druge strane i od grada prema Danici. Rasterećivanje prometnih čepova bio nam je cilj koji smo si zadali, a ovo je jedan od koraka u tom smjeru — rekao je Jakšić.

Cijela investicija vrijedna je milijun i osamsto tisuća kuna, od čega je milijun i dvjesto iz gradskog proračuna.

Otvorenje nove spojne ulice između Peteranske ceste i Čarde.

Posted by Drava.info on Thursday, September 14, 2017

 

zatvori