Subota, 18. svibnja 2024.

KREĆE ISTRAGA Mladići iz Podravine marihuanu su (pro)davali i djeci

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dvojice mladića koji su tijekom ove godine u više navrata prodavali i davali marihuanu drugim osobama, među kojima su bila i djeca.

Prvookrivljenik, rođen 1994. godine, osumnjičen je da je od ožujka do rujna ove godine na području Đurđevca i Virja u nekoliko navrata prodavao marihuanu i davao ju većem broju osoba, između ostalih i jednome djetetu, stoji u priopćenju ŽDO-a.

Drugookrivljenik (r. 1998.) je osumnjičen da je tijekom ovoga mjeseca u dva navrata jednom djetetu prodao marihuanu, te ju dao na uživanje tom djetetu i većem broju odraslih osoba.

Prema informacijama koje je jučer objavila Policijska uprava koprivničko-križevačka mladići su sa šireg đurđevačkog područja, a tijekom kriminalističkog istraživanja oduzeto im je 65,3 grama marihuane, 12 sjemenki indijske konoplje, digitalna vaga, drobilica i drugi predmeti.

Zbog osnovanje sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanja trošenja droga, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je odluku o provođenju istrage.

zatvori