Utorak, 14. svibnja 2024.

Jakšić u otvorenom pismu stranačkim kolegama: SDP je jedina brana nazadnjačkim temama i idejama u Hrvatskoj

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić jedan je od petero SDP-ovih hrvatskih gradonačelnika koji su članstvu svoje stranke uputili otvoreno pismo.

Poručuju da je SDP “jedina brana nazadnjačkim temama i idejama u Hrvatskoj”, a pozitivan uzor i ugled koji je stranka uživala u Hrvatskoj narušeni su djelovanjem nekih članova SDP-a, koji, kako piše, pripadaju najužem vodstvu stranke.

Petero gradonačelnika stoga poziva predsjednika, sve članove Predsjedništva, ali i SDP-ove saborske zastupnike da javnu pozornicu zamijene stranačkim tijelima i forumima te tako doprinesu budućnosti socijaldemokracije u Hrvatskoj, ali i samog SDP-a. Također im poručuju da SDP mora pokrenuti promjene u Hrvatskoj.

Na upit što su doista htjeli postići ovim pismom, Mišel Jakšić nam je rekao da će, prema dogovoru s kolegama, izjave davati tek za nekoliko dana.

O ovim temama i budućnosti stranke istaknuti članovi lokalnog SDP-a razgovarali su jučer na sastanku zatvorenom za javnost.

Uz gradonačelnika Koprivnice, pismo su potpisali i Kristina Ikić Baniček iz Siska, Vili Bassanese iz Umaga, Stjepan Kovač iz Čakovca i Dubravko Bilić iz Ludbrega.

zatvori