Nedjelja, 28. travnja 2024.

ZELENI OTVARAJU SEZONU Josip Omrčen-Čeko: Pripremne utakmice bude optimizam, igrat ćemo puno važniju ulogu u ligi

Nogometaši Koprivnice ove će subote igrati prvo kolo nove sezone Treće hrvatske nogometne lige Istok. Nakon šest tjedana napornih priprema, Zeleni će gostovati u Čakovcu kod lanjskog prvaka Međimurja.

Evo što nam je nakon mjesec i pol dana napornih treninga u najavi nove sezone rekao trener koprivničkog trećeligaša Josip Omrčen-Čeko:

— Sigurno smo spremniji nego što smo bili na početku priprema. Što će to značiti za naše ciljeve i za naš domet, vidjet ćemo kroz utakmice koje nam slijede u prvenstvu. Kada se osvrnemo na pripreme, možemo biti zadovoljni kako smo ih odradili i kako su igrači odgovorili na zahtjeve koji su stavljeni pred njih — rekao nam je Omrčen-Čeko.

Prometno je bilo i ovoga ljeta u svlačionici Koprivnice. Klub su napustili bitni igrači poput Ivanovića i Tkalčića, a u klub su kao pojačanja dovedeni Kolar, Jambrušić, Čakarić te neki mladi igrači poput Lopatnika, Jajala i Zanjka kojima će ovo biti prve ozbiljne seniorske minute.

Što se tiče igračkog kadra, on je definiran i više ne bi trebalo biti dolazaka. Gledajući posljednje utakmice, pogotovo protiv zagrebačkih trećeligaša, možemo biti zadovoljni na većini pozicija kako smo se ekipirali i kako izgledamo. Tražili smo zamjenu za Srpaka na stoperskoj poziciji jer ga nećemo moći koristiti zbog ozljede te smo tu doveli mladog Zanjka iz juniora Slaven Belupa. Tu je i Bukovac koji je odlično reagirao na stoperskoj poziciji tako da smo se tamo gdje je najpotrebnije zakrpali iz vlastitih izvora. Uglavnom smo na svim pozicijama odlično pokriveni, možda bi nam dobro došao još jedan golgeter ili krilo koje je sklonije završnici da imamo na toj poziciji još jednu opciju uz Jambrušića — objasnio je trener Koprivnice.

Josip Omrčen-Čeko. Snimio Marko Posavec.

Posljednjih nekoliko pripremnih utakmica Koprivnica je odigrala na vrlo dobroj razini. Zeleni su pružili dobar otpor drugoligašu Sesvetama, a svladali su zagrebačke trećeligaše Maksimir i Dugo Selo.

— Sigurno, pogotovo ove dvije pobjede, bude optimizam. Zagrebačke momčadi su uvijek dobre pa su nam te utakmice pokazale dosta dobro naše trenutne mogućnosti. Naravno, uvijek težimo boljem. Veliki zadatak pred svima nama je da promijenimo mentalitet i pristup utakmicama. Protiv momčadi protiv kojih smo definitivno bolji, poput Dugog Sela, moramo to pokazati od prve minute na terenu. Moramo ući u takve utakmice bez straha, s puno više samopouzdanja i moramo se nametnuti od samog početka utakmice. Mislim da će ta promjena mentaliteta biti, pogotovo u prvoj polusezoni, jedan od najvažnijih zadataka — rekao je Omrčen-Čeko.

Koprivnica se već nekoliko godina bori za “goli život” u Trećoj ligi i sigurno je želja svih navijača Zelenih da se napokon odigra sezona bez velikih turbulencija i da se krene prema toliko željenoj sredini ljestvice.

— Teško je prognozirati koji ćemo biti jer je gotovo nemoguće saznati u ovom trenutku tko je kakva momčad u našoj ligi, pogotovo momčadi u Slavoniji o kojima nemamo previše informacija. Naravno, puno je faktora utjecalo na to da je Koprivnica u posljednjim sezonama bila van balansa. Dosta toga se lošega dogodilo i sve to skupa se odrazilo na rezultat. Mislim da smo dobar posao napravili u promjeni percepcije o samom klubu i o igračima koji igraju za njega. Mislim da su igrači ponovno shvatili da im je Koprivnica odlična prilika da se dokažu i pokažu za veće razine od ove na kojoj je trenutno naš klub. Po mom mišljenju, nećemo se boriti za opstanak već ćemo igrati značajniju ulogu nego prošlih godina — zaključio je trener Koprivnice.

Što se tiče samog sastava, Omrčen-Čeko rekao nam je da ima još neke dvojbe koje mora iskristalizirati do subotnje utakmice protiv Međimurja. Prema pripremnim utakmicama, Kurtanjek bi trebao zauzeti ‘jedinicu’, dok bi obrana trebala igrati u sastavu Tucaković, Zanjko, Bukovac i Kolar. Srbljinović, Jajalo i Čakarić bi trebali zauzeti pozicije u veznom redu, dok će u vršku napada svoje mjesto pronaći Jambrušić. Najveća dvojba ostaje tko će igrati na krilima. Jedno mjesto mogao bi zauzeti Pavlović, a drugo Kovačić ili Sminderovac.

Sve u svemu, sigurno je zajednička želja svih ljudi u klubu da, kako je rekao i trener Josip Omrčen-Čeko, Koprivnica napokon igra ozbiljniju i važniju ulogu u Trećoj ligi te da se ne bori za opstanak. Već u subotu, nakon utakmice protiv Međimurja, puno će stvari biti jasnije.

zatvori