Nedjelja, 19. svibnja 2024.

U novu školsku godinu krećemo s dva razreda prvašića manje

U školske klupe diljem Podravine i Prigorja početkom rujna sjest će 53 prvašića manje nego lani. Pozitivan trend zabilježen je samo u Koprivnici gdje u osnovnu školu kreće 17 učenika više nego je to bio slučaj godinu dana ranije.

Naime, u prve razrede u Koprivničko-križevačkoj županiji upisano je 1.074 učenika. U škole kojima je Županija osnivač kreće 506 prvašića, a u koprivničke osnovne škole njih 331.

Što se pak tiče osnovnih škola u drugim gradovima u županiji, u križevačke je ove godine upisano 24 prvašića manje nego lani, dok je najveći pad u broju upisanih učenika u prvi razred zabilježeno u Đurđevcu. Tamo je u Osnovnu školu Grgura Karlovčana krenulo 66 prvašića, što je 31 učenik manje nego prošle godine.

— Nažalost, nije samo u našoj županiji demografska situacija takva. U cijeloj Hrvatskoj je sve manje i manje djece i krajnje je vrijeme da demografskim metodama riješimo taj problem, da nam se počne rađati više djece i da samim time imamo više učenika — zaključio je zamjenik koprivničko-križevačkog župana zadužen za školstvo Ratimir Ljubić.

Nova školska godina počinje 4. rujna.

zatvori