Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Slaven Belupo protiv Rudeša želi prekinuti niz od dva poraza, Vidović: Možemo biti konkurenti vodećoj četvorki

Nogometaši Slaven Belupa sutra će na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti Rudeš u sedmom kolu Prve hrvatske nogometne lige. Farmaceuti su trenutno petoplasirana momčad prvenstva s devet osvojenih bodova.

Igrači trenera Željka Kopića u posljednja dva kola upisali su dva poraza, ali su oba bila na teškim gostovanjima: prvi kod Hajduka na Poljudu, a drugi protiv Dinama u Maksimiru. Sutrašnja utakmica protiv Rudeša koji je trenutno posljednjeplasirana momčad prvenstva s dva osvojena boda čini se idealnom za prekid negativnog niza.

— Svjesni smo da će Rudeš biti motiviran da ispravi loš dojam s početka prvenstva, stoga nas čeka zahtjevna utakmica. Ipak, uz maksimalan angažman i fokus na napadački dio igre vjerujem da možemo doći do za nas vrlo bitne pobjede i tri boda — rekao nam je trener Željko Kopić koji je istaknuo da je zadovoljan dosadašnjim dijelom prvenstva jer je Slaven izgubio tri utakmice, ali na tri najteža gostovanja u ligi – kod Rijeke, Hajduka i Dinama.

Što se tiče igračkog kadra, vraća se Međimorec nakon odrađenog crvenog kartona, Bouadla je upitan, a sigurno neće biti Gode i Jovičića. Kopić je istaknuo kako se neki igrači još uvijek prilagođavaju na nove zadatke i na novu razinu nogometa i da će se svi svojim radom morati izboriti za svoje minute, što on vjeruje da će napraviti.

Svoje mjesto u veznom redu pronaći će Miloš Vidović koji je ovog ljeta stigao u Koprivnicu. — Zadovoljan sam početkom u Koprivnici, baš kako sam i očekivao atmosfera u klubu je radna i uopće se ne može usporediti s onim što se događalo u Splitu. Velika je razlika, naravno pozitivna. Što se tiče utakmice sutra, sigurno da neće biti lako. Moramo ispoštivati dogovoreno kako bismo osvojili nova tri boda koja će nas ostaviti u vrhu. Iako je prvenstvo tek počelo, mislim da smo pokazali da možemo biti konkurenti vodećoj četvorki (Hajduku, Dinamu, Rijeci i Osijeku, op.a.). Žao mi je što su svi osim Rijeke ispali iz Europe jer bi to i nama olakšalo da im zaprijetimo u prvenstvu — rekao je Vidović.

Sutrašnja utakmica između Slavena i Rudeša igrat će se na koprivničkom Gradskom stadionu s početkom u 19 sati.

MOGUĆI SASTAV: Marković – Međimorec, Musa, Katić – Purić, Vidović, Telushi, Vrljičak – Trebotić, Pejić, Ivanovski.

zatvori