Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Renesansni festival ponovno proglašen TOP događanjem

Koprivnički Renesansni festival i ove je godine uvršten u TOP turistička događanja u Hrvatskoj od strane Hrvatske turističke zajednice.

A baš kao i lani, tim je uvrštenjem Turistička zajednica grada Koprivnice za realizaciju Renesansnog festivala dobila dvjesto tisuća kuna. Taj novac, prema riječima direktora koprivničke Turističke zajednice Renata Labazana, iskoristit će se u najvećoj mjeri za marketinške, a dio i na organizacijske aktivnosti.

Labazan je na današnjoj konferenciji za medije istaknuo sve specifičnosti festivala zbog kojih on, kaže, zaslužuje i veću financijsku potporu. No za nju bi, dodaje, trebao i netko lobirati.

– Renesansni festival se financira svojim sredstvima, većinom onima iz Europske unije, a volio bih vidjeti ostale TOP manifestacije koje se financiraju iz europskih projekata. Čini mi se da ih baš i nema, a mi to radimo već godinama. Ima toliko toga po čemu se Renesansni festival razlikuje od drugih da mi, možda neskromno, ali s argumentima, mislimo da zavrjeđujemo puno više od onoga što od HTZ-a dobivamo unazad tri godine – rekao je Labazan.

U koprivničkoj Turističkoj zajednici od početka Renesansnog festivala vode se, istaknuo je danas njezin direktor, originalnošću pa je tako ove godine jedna od novina, osim parfema o kojem smo već pisali, i čokolada od koprive. Zelene coprnice, kako su nazvane praline koje su osmislili u križevačkoj Hedoni, posjetitelji Renesansnog festivala moći će kušati za vrijeme Renesansnog festivala ispred ulaza u bedeme.

– Ovo je još jedan dokaz da Koprivnica ima suvenire, mada često znamo čuti drugačije. Ne znam grad koji ima više suvenira od Koprivnice; tu su rakija od koprive, sir od koprive, tinktura, a ne smijem zaboraviti da svake godine radimo od četiri do pet tisuća krigli – kaže direktor koprivničke Turističke zajednice.

Član Organizacijskog odbora festivala i predsjednik Udruge Anno Domini Dragutin Jeđud najavio je pak da ćemo na ovogodišnjem izdanju, sukladno temi, osladiti nepce bogatom gastronomskom ponudom na bazi koprive za koju će se pobrinuti desetak ugostitelja.

Vrijedno je spomenuti i da će ove godine biti više naplatnih kućica što bi trebalo riješiti gužve na ulazu.

Također, svi koji će krajem kolovoza na koprivnički Renesansni festival dolaziti vlakom mogu ostvariti popust na cijenu povratne vozne karte od 40%.

Podsjetimo, Renesansni festival trajat će od 24. do 27. kolovoza, a više detalja o programu potražite ovdje.

zatvori