Četvrtak, 2. svibnja 2024.

STARTA PRVA ŽNL Može li itko zaprijetiti Drnjančanima i Imbriovčanima?

Nakon dugih i napornih priprema napokon smo dočekali vikend u kojem starta ‘ludilo’ u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi. U odnosu na prošlu sezonu, u ligi više nema Mladosti iz Kloštra Podravskog koja je sada član Četvrte HNL i Fugaplasta koji je ispao u Drugu županijsku ligu. Njihova mjesta popunili su dojučerašnji drugoligaši Ferdinandovac i Miklinovec.

Prvi favoriti za naslov prvaka i ove će godine biti Tomislav iz Drnja i Borac iz Imbriovca. U najavi sezone pričali smo sa Zlatkom Andrašićem, trenerom Imbriovčana.

— Borac je spreman za novu sezonu. Odradili smo sve zacrtano, jedino moram priznati da nisam očekivao toliko godišnjih odmora pa neće svi igrači u potpunosti biti spremni. Imamo širinu, doveli smo kvalitetna pojačanja i sigurno ćemo spremni ući u prvenstvo. Ne bježimo od uloge favorita, a zašto i bismo? Mi smo to svojom kvalitetom u prethodnim godinama, u kojima smo prezentirali dobar nogomet, i zaslužili — rekao nam je popularni Andro.

Andrašić smatra da će ove godine liga biti jaka te da će im konkurenciju za sam vrh činiti dva kluba.

Tomislav je zadržao ekipu od prošle godine i na to je još doveo dva pojačanja tako da će nam oni sigurno biti glavni konkurenti. Uz njih, mislim da će opasni biti i Ferdinandovčani koji dolaze s vrlo dobrom ekipom iz Druge lige koja je na okupu sada već drugu godinu. Pojačali su se svojim starim igračima, a kad njima dodate braću Peršić, Kesića i Bošnjaka bit će sigurno visoko plasirani. Od ostalih, tu je uvijek neugodan legradski Graničar, a treba vidjeti što će biti s Tomislavom iz Žabna koji se pojačao respektabilnim imenima i oni će sigurno, pogotovo kod kuće, biti tvrd orah — objasnio je trener Borca.

Zlatko Andrašić. Snimio Marko Posavec.

S druge strane, mogla bi biti zanimljiva i borba za opstanak. Andrašić u toj poziciji vidi nekoliko klubova, iako je prije početka prvenstva jako teško i nezahvalno prognozirati konačne pozicije klubova.

— Mislim da je u jako nezavidnoj situaciji novigradska Drava, a treba vidjeti i što je s Kalinovcem koji je izgubio velik broj kvalitetnih igrača. Tu je i Panonija iz Peteranca, a veliki upitnik je iznad Bratstva. Čujem da su doveli mnogo igrača iz Zagreba, a uvijek je pitanje kakvi su oni. Veliki manjak je to što nikad neće biti skupa, ali s druge strane, mislim da neće imati problema u borbi za opstanak — rekao je Andro.

Andrašić je uvjeren da nas čeka još jedna više nego uzbudljiva sezona u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi.

— Gledajte, igrali smo Međužupanijsku nogometnu ligu koja je izvrsna za razvoj mladih igrača, ali nema gledatelja, nije interesantna ljudima. Primjer: prošle godine, jedna subota, Miklinovec – Starigrad 400 ljudi, Tehničar – Križevci 250 ljudi, Sigetec – Ferdinandovac 150 ljudi, a Koprivnica – Međimurje 25 ljudi. To je jednostavno tako. U višim ligama se igra na rezultat, igra se bez rizika, nema vica, nema draži, a to je ono što ljudi vole i što mogu vidjeti u županijskim ligama i zato sam uvjeren da ćemo opet uživati — zaključio je trener Borca iz Imbriovca.

Tko će biti prvi, tko sedmi, a tko zadnji jako je teško i nezahvalno prognozirati. Možemo samo zaključiti da nas čeka 26 uzbudljivih kola Prve županijske nogometne lige u kojima će biti i smijeha i zabave i ljutnje i svađe i mirenja i svega onoga zbog čega županijsko nogometno ludilo privlači toliku pozornost.

zatvori