Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

IMAMO DOBITNIKE Interaktivna predstava za djecu ‘Ružno pače’ otvara kazališnu sezonu u Domoljubu

Prije nego što im počne nova školska godina i s njom im stignu nove obaveze, mališani se mogu opustiti i zabaviti na kazališnoj predstavi ‘Priča mi se priča: Ružno pače’ koju će u srijedu 30. kolovoza izvesti zagrebački Teatar Poco Loco. Bit će to ujedno i prva predstava nove kazališne sezone u Domoljubu.

Po dvije ulaznice za predstavu osvojile su Gordana KašićMaja Rašić. Čestitamo!

Uz pratnju harmonike, koju svira operna pjevačica Davorka Horvat, profesionalni glumci Marko Movre i Maja Katić ispričat će i otpjevušiti kako je teško biti drukčiji. Ali na kraju se sigurno isplati! Ovu raspjevanu priču ilustracijama na grafoskopu pratit će redateljica Renata Carola Gatica.

Neprihvaćen i ismijavan, ružni pačić prolazi kroz teška vremena sve dok ne stigne proljeće i on otkrije da je zapravo i sam – prekrasni labud, a baš se labudovima toliko divio! „Nema veze što se rodiš na pačjem dvorištu ako se izlegneš iz labuđeg jaja!“

„Priča mi se priča“ jedinstven je projekt u trenutnoj kazališnoj ponudi za najmlađe. Riječ je o koncertnom čitanju priča u izvedbi profesionalnih glumaca, uz pratnju glazbe uživo i ilustracija na grafoskopu. Na taj način, svaki prostor se u trenu transformira u mjesto iz priče, a načinom pripovijedanja (interaktivno, uz ponavljanja i songove) potiče se aktivno slušanje kod djece kao i zanimanje za samo čitanje u predškolskoj dobi.

Pripovijedanje bajki obojano je vizualnim efektima i glazbom na živim instrumentima kako bi se djeci obogatilo iskustvo čitanja i zadržala njihova pažnja. Na taj način djeca povezuju sadržaj s određenom audiovizualnom senzacijom i dobivaju priliku upoznati različita glazbala.

Predstava je na rasporedu u srijedu, 30. kolovoza od 18 sati u dvorani Domoljub.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Domoljuba. Zbog manjeg kapaciteta gledališta koje će za djecu biti postavljeno na pozornici, broj ulaznica je ograničen.

 

Slušaj uživo
zatvori