Četvrtak, 3. listopada 2024.

‘Memorabilijar’ Gordane Špoljar Andrašić predstavljen u Galeriji Koprivnica

Samostalna izložba koprivničke umjetnice Gordane Špoljar Andrašić otvorena je u petak u Galeriji Koprivnica. Pritom je predstavljena i njena umjetnička knjiga ‘Memorabilijar’.

Gordana Špoljar Andrašić diplomirala je povijest umjetnosti i etnologiju, a do sada je pripremila 40 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu, a živi i stvara u Koprivnici.

— Volimo Koprivnicu zato što ima krasne ceste, zato što ima krasne tvornice, ima krasan park, sportsko igralište, škole. Ali ono zbog čega Koprivnicu volimo na jedan poseban način su mirisi, okusi i boje koje ovom gradu daju neki posebni ljudi. Poseban miris, okus i boju ovom gradu daje Gordana Špoljar Andrašić i ja joj na tome od srca zahvaljujem, čestitam i želim da zahvaljujući njenim kreacijama koje će tek slijediti, ovaj grad iz dana u dan sve ljepše miriše, ima ljepši okus i da mu boje budu što lepršavije — rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski koji je otvorio izložbu.

Umjetničku knjigu “Memorabilijar” predstavila je kustosica i likovna kritičarka Iva Körbler.

Predstavljanju je prisustvovala i viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač. Izložba je realizirana sredstvima Grada Koprivnice, a ostaje otvorena do 17. rujna 2017. godine.

Slušaj uživo
zatvori