Subota, 12. listopada 2024.

Nisu provjerile ima li oko njih drugih vozača pa izazvale nesreću

Dvije su se prometne nesreće dogodile jučer u okolici Koprivnice, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Oko 9:30 sati u Velikoj Mučni zbog nepropisnog skretanja sudarili su se osobni i teretni automobil. Naime, 32-godišnja vozačica je upravljala Peugeotom 106 koprivničkih registracijskih oznaka u smjeru Sokolovca kada je u jednom trenutku započela skretanje ulijevo na kolni prilaz.

Ona se, međutim, nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike pa je prednjim dijelom automobila udarila u bočni dio Mercedesa zagrebačkih registracija koji je sa sobom vukao priključno vozilo. 41-godišnji vozač Mercedesa u tom je trenutku pretjecao Peugeot.

U nesreći nitko nije ozlijeđen, a protiv vozačice koja je izazvala nesreću pokrenut je prekršajni postupak.

U Koprivničkom Ivancu u Koprivničkoj ulici dogodila se pak druga nesreća i to zbog nepropisnog uključivanja osobnog automobila na kolnik.

Oko 11:20 sati 27-godišnja vozačica se isto tako nije uvjerila da se bez opasnosti za druge sudionike može uključiti u promet. Izlazila je Citroenom koprivničkih registracija iz dvorišta na kolnik u trenutku kada se po biciklističkoj stazi vozila 55-godišnjakinja. Došlo je do udara prednjeg djela kotača bicikla u bočnu stranu osobnog automobila.

Nijedna od vozačica nije bila pod utjecajem alkohola niti su ozlijeđene, a protiv vozačice automobila pokrenut je prekršajni postupak.

Slušaj uživo
zatvori