Petak, 17. svibnja 2024.

LJETO NA ZRINSKOM Znanstveni kutak, radionica joge i projekcija filma na otvorenom

Srijeda u koprivničkom gradskom parku rezervirana je za Dječji kreativni kutak i vježbanje u BudiFIT zoni, a kao bonus za zadnji tjedan manifestacije ‘Ljeto na Zrinskom’ održat će se i ljetna kino projekcija.

Program započinje u 18 sati kada će svoje znanje još jednom pokazati gimnazijski genijalci. Svi zainteresirani mališani tako će moći u sklopu Gimnazijskog znanstvenog kutka naučiti ponešto o slobodnom padu, kako se pretače vino ili benzin, kako djeluje uzgon, što je to toplinski kapacitet, parni stroj, magnet, kratki spoj, meteori, krateri, kako objasniti ravnotežu, može li matematika biti umjetnost, kako izgleda matematički vez i drugo.

Radionice će pokazati da znanost može biti primjerena za sve uzraste, a matematika i fizika zabavne. Vodit će ih gimnazijalci i njihove profesorice Marina Furkes, Željka Perošić i Marina Njerš. Osim pripremljenih radionica, bit će predstavljena i mala izložba znanstvenih radova gimnazijskih učenika te zabavne igre.

Od 19 sati svi zainteresirani mogu sudjelovati u radionici Yoge koju će voditi trenerica Sandra Petak-Samardžić. Kao i obično, prostirke su osigurane, jedino morate ponijeti ručnike, dekice, vodu i dovesti klince.

Današnji program koprivničkog Ljeta na Zrinskom završava kino projekcijom na otvorenom. Od 20:30 na rasporedu je film ‘Crna smrt’. Radnja filma je smještena u srednji vijek, a fokusirana je na putovanje družine koja ima zadanu misiju. Glumačku postavu predvodi Sean Bean.

zatvori