Nedjelja, 28. travnja 2024.

HRVATSKI KUP Borac protiv Karlovca lovi šesnaestinu finala i susret protiv Dinama, Hajduka, Rijeke ili Osijeka

Nogometaši Borca iz Imbriovca sutra će igrati pretkolo Hrvatskog kupa protiv nekadašnjeg prvoligaša Karlovca 1919. Imbriovečki ‘Veliki vrt’ sigurno će privući veliki broj ljubitelja nogometa jer Borac pobjedom u sutrašnjoj utakmici može izboriti šesnaestinu finala Kupa i utakmicu protiv najboljih hrvatskih momčadi.

Naime, ako momčad trenera Zlatka Andrašića sutra prođe Karlovac, Borac bi mogao igrati protiv Dinama, Hajduka, Rijeke ili Osijeka, ovisno o koeficijentu uspješnosti klubova u posljednjih pet godina u Kupu po kojem se slažu parovi.

Ipak, korak po korak, Borac prvo ima težak zadatak protiv Karlovca.

– Sutrašnja utakmica zaista je velika za nas jer nam toliko toga može donijeti. Za ovu utakmicu svi u klubu živimo jer rijetko koji amaterski klub iz naše županije se može pohvaliti igranjem na ovoj razini. U goste nam dolazi momčad koja je ne tako davno pobjeđivala Dinamo i Hajduk i bila u vrhu Prve HNL. Mi smo spremni za ovu utakmicu, motiva nam ne nedostaje i nadam se da ćemo kao ekipa biti na najvišoj razini i pobijediti Karlovac. Ova utakmica bit će nam velika nagrada za sav trud koji smo uložili – rekao nam je Karlo Pjetri, vezni igrač Borca.

Bit će to četvrti pokušaj Imbriovčana da prođu ovu stepenicu natjecanja. Podsjetimo, 2014. su bili na pragu prolaska, ali su ispustili vodstvo 0:2 u Opatiji. Godinu prije u Imbriovcu je slavilo Blato rezultatom 2:5, a 2010. Imbriovčani su ispali od Rudeša s 4:1.

Utakmica Borca i Karlovca igrat će se sutra u Imbriovcu s početkom u 16 sati.

Osim Imbriovčana, Koprivničko-križevačku županiju predstavljat će i četvrtoligaš Križevci. Križevčani će na svom travnjaku ugostiti Croatiju iz Đakova, člana Treće hrvatske nogometne lige Istok. I ta će se utakmica igrati s početkom u 16 sati.

Parovi pretkola Hrvatskog kupa:

Unešić: Zagora – Nedeljanec
Ilok: Fruškogorac – Varaždin
Virovitica: Virovitica – Vrbovec
Križevci: Križevci – Đakovo Croatia
Hum na Sutli: Straža – Nedelišće
Garešnica: Garić – Sesvete
Ivankovo: Bedem – Međimurje
Lekenik: Lekenik – Oriolik
V. Gorica: Gorica – Moslavina
Zagreb: Rudeš – Dragovoljac (Poličnik)
Senj: Nehaj – Batrina
Imbriovec: Borac – Karlovac 1919
Zmijavci: Croatia – FEŠK (Feričanci)
Crikvenica: Crikvenica – Bjelovar
Požega: Slavonija – Mladost (Fažana)
Novigrad: Novigrad – Zmaj (Blato)

zatvori