Petak, 17. svibnja 2024.

Glavni trg okupirat će skateri, Goran Kovačić: Želimo sugrađanima približiti ovaj sport, ali i pokazati da je još živ u Koprivnici

Na koprivničkom glavnom gradskom trgu u petak će se natjecati skateri iz cijele Hrvatske. Nakon mnogo godina, ovoga puta u sklopu Ljeta na Zrinskom, u Koprivnici će se ponovno održati skate contest “Rokaj po Podravini”.

Natjecanje organiziraju mladi Koprivničanci Goran Kovačić i Kristijan Marić i to s ciljem približavanja novog olimpijskoga sporta Koprivničancima.

– Isplanirali smo cjelodnevni događaj koji će našim sugrađanima pokazati što je skateboarding i da je još živ u Koprivnici. Radi se jako kreativnom i jedinstvenom sportu, a popularan je posebno u Americi gdje je i nastao. U Hrvatskoj nije razvijen jer je većina djece i mladih koncentrirano na nogomet, rukomet i slične sportove. Ovo je stoga i način na koji želimo pozvati mlade da nam se pridruže – rekao je Goran Dravi.info.

Na natjecanju “Lord Of The Lines” skateri će pokušati izvesti što više trikova u jednoj vožnji kako bi pokazali svoju spretnost i trikove, a potom slijedi “Best trick”, natjecanje u kojem će se nagraditi najbolje izvedeni trik.

Ustupio Goran Kovačić.

Program počinje u 15 i trajat će sve do 23 sata kada se zabava seli u Kulturno-kreativni centar Pixel. Vrijedno je spomenuti i da osim ovog nesvakidašnjeg događanja na koprivničkom trgu, dečki planiraju osnivanje i sportsko kulturne udruge nezavisnih kreativaca SKUNK.

– Cilj nam je povećati broj događanja koji bi se više koncentrirali na mlade, u prvom redu to su koncerti i razni sportski događaji kojih nema u Koprivnici. Za sada se okupilo petero entuzijasta, ali otvoreni smo za nove članove koji bi se željeli uključiti u rad udruge – najavljuje Goran.

Sama Udruga s radom bi, kaže Kovačić, počela s radom u rujnu.

Ustupio Goran Kovačić.
zatvori