Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO: PRVA ŽNL Veliki preokret Žabna u Miklinovcu, Legrađani uvjerljivi

Utakmicama u Legradu između Graničara i Kalinovca i u Koprivnici između Miklinovca i Tomislava iz Svetog Ivana Žabna startalo je drugo kolo Prve županijske nogometne lige.

Legrađani su na svom travnjaku opravdali ulogu favorita protiv Kalinovca te su upisali pobjedu rezultatom 3:0. Gotovo cijelo prvo poluvrijeme Graničar je lomio otpor gostiju, a onda je u 43. minuti zabio Vadjun. U nastavku susreta drugim pogotkom istog igrača i jednim golom Pavelija Graničar je došao do uvjerljive pobjede.

– U vrlo teškim uvjetima za igru bili smo bolji tijekom cijele utakmice. Taktički smo dobro pripremili utakmicu u oba smjera, ali svjesni smo da nas čeka još puno rada. Ipak, optimistični smo za daljnje oglede – rekao nam je trener Graničara Želimir Mešnjak.

U Miklinovcu smo gledali uzbudljivu utakmicu između istoimenog domaćina i Tomislava iz Žabna. Miklinovčani su na odmor otišli s prednošću nakon pogotka Šanjića, ali su gosti pokazali karakter i u nastavku susreta preokrenuli rezultat i slavili s 1:2. Prvi pogodak u 69. minuti postigao je Bartol, a za pobjedu je u 76. minuti bio precizan Đurec.

– Došli smo po tri boda i na kraju smo ih zasluženo osvojili, iako je bilo jako, jako teško doći do njih. Svaka čast Miklinovčanima na velikoj borbi, ali i mojim igračima što se nisu predali i što nisu odustajali. Težak teren i teško vrijeme dodatno su otežavali situaciju, ali na kraju smo pokazali da smo spremniji i kvalitetniji protivnik. U idućem kolu nam dolaze Legrađani. Moramo vidjeti tko je spreman, tko nije, ali protiv svake ekipe na svom travnjaku idemo po tri boda – rekao nam je trener Tomislava Siniša Budja.

Preostale utakmice igrat će se sutra s početkom u 17:30.

Subotu, 26. kolovoza
17:30
Koprivnica: Miklinovec – Tomislav 1:2
Legrad: Graničar – Kalinovac 3:0

Nedjelja, 27. kolovoza
17:30
Ždala: Prekodravac – Borac
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Bratstvo
Peteranec: Panonija – Osvit
Novigrad Podravski: Drava – Tomislav (Drnje)
Koprivnički Ivanec: Sloga – Mladost (Molve)

zatvori