Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Pogledajte kako rukometašice Podravke jure po novootvorenom sportskom igralištu

Rukometašice Podravke Vegete i danas su vrijedno nizale krugove pod budnim okom trenerice Snježane Petike, kondicijskog trenera Alena Maroševića i fizioterapeuta Bojana Savića na novootvorenom sportskom igralištu kod Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski.

– Trenutno smo u trećem tjednu priprema kada se volumen trčanja smanjuje, a podiže se intenzitet. Moram pohvaliti cure koje jako dobro reagiraju na sve zahtjeve koji su postavljeni ispred njih – rekao nam je Marošević.

S obzirom na to da je trenerica Petika najavila puno bržu igru Podravke u odnosu na prijašnja vremena, s puno kontri i polukontri, logično je da su treninzi naporni i posvećeni tom cilju.

– Siguran sam da su ovo najteži treninzi trčanja koji se moraju odraditi, ali sve se podređuje filozofiji nove trenerice. Kao što ste i sami spomenuli, Podravka će igrati brže, lopta će biti protočnija te će se puno orijentirati na kontru i polukontru. Sukladno tome i radimo treninge – objasnio je Marošević.

Iako treneri ne vole postotke, kondicijski trener Podravke objasnio nam je ‘na čemu’ su trenutno igračice što se tiče fizičke pripreme.

– Ako moram o nekim postocima, u grubo bi rekao da su cure na 60% kondicijske pripremljenost gdje se vrh forme planira za drugi tjedan u mjesecu rujnu, odnosno za najvažnije utakmice ove godine, odnosno kvalifikacije za Ligu prvakinja – zaključio je Marošević.

Podsjetimo, kvalifikacije za Ligu prvakinja igrat će se 9. i 10. rujan u Norveškoj, a prije toga, Podravka će gostovati na turniru u Ljubljani 18. i 19. kolovoza te će biti domaćin Bepovog memorijala 25. i 26. kolovoza.

zatvori