Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Podravkašice se vratile iz velikog minusa pa ispustile prednost i izgubile

Rukometašice Podravke Vegete izgubile su prvu utakmicu na 12. Bepovom memorijalu. Bolji od Podravkašica u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović bio je mađarski Kecskemeti rezultatom 18:20.

Nisu Podravkašice dobro ušle u utakmicu te je nakon 15-ak minuta igre rezultat na semaforu bio +5 u korist Mađarki. Ipak, rukometašice trenerice Snježane Petike došle su k sebi nakon lošeg uvoda te su do kraja prvog poluvremena s nekoliko golova Vidak, Toth i Nemaškalo, koja je bila ubojita sa sedam metara, došle na minimalan zaostatak. Rezultat je bio 10:11.

Za razliku od prvog, Podravkašice su odlično otvorile drugo poluvrijeme te su nakon samo dvije minute, serijom 3:0, došle u vodstvo rezultatom 13:11. Do kraja utakmice gledali smo izjednačenu igru. Igralo se uglavnom gol za gol, a u takvoj igri bolje su se snašle gošće koje su slavile rezultatom 18:20.

Lijepo popunjena dvorana koprivničke Gimnazije mogla je vidjeti novu Podravku, Podravku koja će igrati puno brže u napadu. U takvoj igri bit će više tehničkih grešaka, ali će Podravkašice biti i više u napadu što znači da će dosta toga ovisiti o postotku realizacije.

Spomenimo da su u prvoj utakmici turnira rukometašice Lokomotive svladale austrijski Hypo rezultatom 24:17. Sutra nas čekaju četiri preostale četiri utakmice. Podravka će igrati protiv Lokomtive i Hypa, Zagrepčanke će odmjeriti snage u svojoj drugoj utakmici s mađarskim Kecskemetijem koji će pak u svojoj drugoj utakmici igrati protiv Hypa.

RASPORED:

Subota, 26. 8. 2017.
9.30 HYPO NIEDERÖSTERREICH – KECSKEMÉTI NKSE
11,00 PODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA ZAGREB

17,30 KECSKEMÉTI NKSE – LOKOMOTIVA ZAGREB
19,30 PODRAVKA VEGETA – HYPO NIEDERÖSTERREICH

zatvori