Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Iva Horvat ‘Ljeto je kao stvoreno za igranje s modnim dodacima, a ove godine žene su odvažnije no prije’

Iako nam svako ljeto donosi mnogo razigranih i smjelih kombinacija, osobito kada pričamo o ljepšem spolu, možemo reći kako su ovo ljeto žene izrazito odvažne i usude se spajati neke komade koje bi prethodnih godina dobile veliko ‘ne’.

PIŠE: Iva Horvat

Kada to kažem naročito mislim na spajanje različitih uzoraka, osobito više cvjetnih ili pak cvjetni s točkicama ili prugama. Time se postiže prilično razigran i veseli ton outfita, upravo onakav kakav i priliči ovom dobu godine.

Ustupila Iva Horvat.

Druga stvar koja je prilično zastupljena ovo ljeto, a prema nekim prognozama njena popularnost neće stati ni s dolaskom jeseni, definitivno je kimono. Bilo onaj s cvjetnim uzorkom ili pak neka druga varijacija istog i najjednostavniji će outfit podignuti i učiniti ga posebnim. Osobito je popularno, i po meni vrlo interesantno, kombinirati ga sa jednostavnim majicama i nekim traper komadom – suknjom ili hlačama. Tako se dobije dojam ležernosti podignut s tim posebnim i ženstvenim komadom.

Uz to je zanimljivo iskombinirati i vesele ogrlice koje upotpunjuju samu kombinaciju i zapravo jedan prilično jednostavan outfit prelazi u nešto posebno i vrijedno pažnje.

Ukoliko još niste, moja preporuka je da nabavite kimono jer je to jedan od komada koji ćete još dugo nositi, kombinirati, ali i viđati na ulicama.

Ono što ne začuđuje je činjenica kako je jedan od stilova koji se i ovo ljeto vratio – Boho. On toliko odgovara uz ovo godišnje doba i pripadnice ljepšeg spola savršeno ga nose. Bijele čipkaste haljine kombinirane uz smeđe dodatke, osobito sandale ili ogrlice ostavljaju dojam ležernosti, razigranosti i opuštenosti samog outfita. Mogla bi čak reći da je bijela čipkasta haljina ljeti ono što je ‘little black dress’ tokom cijele godine što se formalnijih kombinacija ili pak neke kombinacije za izlazak tiče.

Ustupila Iva Horvat.

Uz takav ležeran stil koji uključuje čipku i brušenu kožu savršeno odgovaraju ogrlice ili općenito nakit s prirodnim motivima, kao što su primjerice drvene perle. U našem dućanu možete pronaći raznoliku ponudu koju smo prilagodili upravo tom stilu i mogu reći kako su upravo one jedan od najprodavanijih komada ovo ljeto.

Taj podatak i ne čudi toliko pošto se ipak radi o nakitu koji smo stvarali upravo za ovo doba godine inspirirani Boho stilom, prirodom i ležernosti koja ženama u ljetu i treba.

Ustupila Iva Horvat.

Također, Boho sandale velikim su se korakom vratile i ove godine. Još šarenije, ukrašenije i razigranije, pripadnice ljepšeg spola ne mogu im odoljeti. A kako i bi kada svaki outfit čine toliko interesantnijim. Uz njih, kao dodatak koji mogu izdvojiti i u koji sam i sama zaljubljena svakako su cekeri.

Oni su također dostupni u svim mogućim varijantama, veseli – puni pompona, stickera, a ono što žene također obožavaju, oni na kojima su ispisani njihovi inicijali. Kada već pričamo o inicijalima, odnosno o imenima, ono što ste, vjerujem, vidjeli ovo ljeto su i šeširi na kojima je napisano vaše ime ili pak neka riječ koja za vas asocira ljeto ili odmor.

To je vrlo interesantno i mogu reći da su upravo oni u kombinaciji sa cekerima i veselim ogrlicama s drvenim perlama ukrali svu pozornost što se modnih dodataka tiče.

Mislim da ne bi bilo pravedno ne spomenuti nešto što nije usko vezano uz odjevne kombinacije, ali je uz prethodno navedeno apsolutni hit i must-have ovo ljeto. To su razni napuhanci za plažu, a oni koji su uzeli svu pozornost su onaj u obliku flaminga ili jednoroga. U šali kažu da svatko tko nešto vrijedi na Instagramu ima jedan :)

Ustupila Iva Horvat.

To naravno nije istina, ali kao vlasnica jednog mogu reći kako su zaista odlični ukoliko ne volite pretjerano ‘prženje’ na plaži, jer plutajući na površini mora istovremeno se hladite i dobivate boju. Savršena kombinacija. Uz zaštitni faktor, naravno.

Kada već pričamo o moru i morskim aktivnostima, iako zaista priznajem da do ove godine jednodijelni badić kod mene nikada nije dolazio u obzir, ovo ljeto se ne skidam iz njih. Što nije slučaj samo kod mene, nose ih apsolutno svi. A zašto i ne bi, udobni su, imaju prezanimljive aplikacije i dizajn te prekrivaju više nedostataka nego dvodijelni.

Tako da se nadam kako će oni biti na sceni još puno godina, a vjerujem da se mnoge žene slažu sa mnom.

Zaključak je, žene svake godine sve više prate svjetske trendove, fokusiraju se na detalje, a s dolaskom ljepšeg vremena postaju odvažnije što se kombiniranja tiče. To je upravo ono što želimo viđati na ulicama jer one ‘dosadne’, jednostavne i neutralne kombinacije nekako su ipak rezervirane za hladnije mjesece.

zatvori