Četvrtak, 9. svibnja 2024.

FARMACEUTI NA POLJUDU Trebotić: Volio bih zabiti više od ičega, Kopić: Možemo do pozitivnog rezultata

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu petog kola Prve hrvatske nogometne lige gostovati u Splitu kod Hajduka. Farmaceuti, iako će igrati na terenu gdje nikada u povijesti nisu ostvarili pobjedu, u utakmicu ulaze puni samopouzdanja nakon tri prvenstvene pobjede u nizu.

Trener koprivničkog prvoligaša Željko Kopić vjeruje da njegova ekipa nije bez šansi u Splitu.

– Mi moramo ostvariti sve preduvjete za dobar rezultat, a to možemo isključivo kroz kvalitetu igre. U zadnje dvije sezone, u četiri utakmice na Poljudu, u dvije smo bili jako blizu pobjede i igrom i rezultatom. U onoj prvoj smo i vodili 2:0, pa je završila 2:2, a u onoj drugoj smo odigrali 1:1, a bili smo zaista dobri. Vjerujem da ćemo u Splitu igrati dobar nogomet, da ćemo pokazati da smo ozbiljna ekipa i da ćemo na kraju, nakon svega toga, doći do dobrog rezultata – objasnio je Kopić.

Veliki hendikep za Hajduk bit će ozljeda koljena Marka Futacsa, najboljeg strijelca Prve HNL prošle sezone, no Kopić vjeruje da će se Splićani imaju dovoljnu širinu da ga uspiju nadomjestiti, iako im je bio izuzetno bitna karika.

Što se tiče sastava Slaven Belupa, na Poljudu bi ponovno trebala istrčati ista jedanaestorica kao i protiv u prethodne dvije utakmice protiv Intera i Cibalije. Tako će mjesto u prvoj postavi pronaći Dinko Trebotić koji se nakon nekoliko godina vraća u Split, na stadion na kojem je odrastao i napravio svoje prve nogometne korake.

– Kad bih zabio gol ne bih ga slavio iz poštovanja prema klubu u kojem sam odrastao i bio toliko godina. Volio bih zabiti gol više od ičega, ali ne bih ga slavio. Bit će se lijepo vratiti u Split, ali sada sam igrač Slaven Belupa i dolazimo dole po bodove. U dobrom smo rezultatskom periodu i nadam se da će i nakon Hajduka tako ostati. Uvjeren sam da možemo do bodova – rekao je Trebotić koji je istaknuo da je došao u jednu kvalitetnu i posloženu sredinu kao što je Koprivnica i koprivnički prvoligaš.

Mogu li Farmaceuti do pozitivnog rezultata u Splitu vidjet ćemo nakon sutrašnje utakmice između Hajduka i Slavena koja će se igrati s početkom u 21 sat.

MOGUĆI SASTAV:

Marković – Katić, Musa, Međimorec – Purić, Vidović, Telushi, Vrljičak – Trebotić, Ivanovski, Bouadla.

zatvori