Nedjelja, 5. svibnja 2024.

DOROTEJA LALJEK Reprezentativka Hrvatske: San mi je zaigrati na koledžu u Americi

Koprivničanka Doroteja Laljek košarkašica je Ženskog košarkaškog kluba Koprivnica, a nedavno je svojim igrama zaslužila poziv u U-14 reprezentaciju Hrvatske. Mlada Doroteja redovito zabija veliki broj poena na utakmicama svog kluba, a danas smo saznali kako je zavoljela košarku, tko joj je idol i gdje bi željela igrati.

U loptanje pod obručima zaljubila se prije otprilike sedam godina, kada je imala, pogađate, sedam godina. – Razlog zbog kojeg se i dan danas bavim košarkom je moj brat. Kao mala išla sam na njegove utakmice gdje sam navijala za njega i bodrila ga. Sama igra i atmosfera u dvorani su mi se svidjeli pa sam se tako i ja zaljubila u košarku – rekla nam je Doroteja.

Mlada Koprivničanka od malih nogu brani boje ŽKK Koprivnice. – Svoje prve košarkaške korake napravila sam u Koprivnici. U ovih sedam godina ne mogu pronaći niti jednu zamjerku, a iznimno sam zahvalna i klubu i svim trenerima koji su me trenirali jer sam tijekom ovih sedam godina mnogo toga naučila te sam stekla mnoga poznanstva i prijateljstva – objasnila nam je košarkašica Koprivnice koja je nedavno dobila poziv u U-14 reprezentaciju.

– Velika mi je čast igrati u dresu Hrvatske, a nadam se da ću jednog dana zaigrati i za seniorke. Znam da je ispred mene dug i trnovit put, ali ja sam optimistična. S U-14 reprezentacijom od 17. do 20. kolovoza idem na ‘Slovenia ball 2017.” gdje ću zajedno sa svojim suigračicama odmjeriti snage sa Slovenijom, Srbijom, Makedonije i Mađarske – ponosna je Doroteja.

FOTO: privatna arhiva

Kao i svim zaljubljenicima u košarku, američke lige NBA i WNBA uvijek privlače najviše pažnje. – Velika želja mi je otići na jednu NBA utakmicu jer je košarka najbolji sport na svijetu, a tamo se igra najbolja košarka. Moj idol je Kobe Bryant, bivši igrač LA Lakersa koji se umirovio prošle god. Moj san je zaigrati u Americi, na nekom koledžu – rekla nam je mlada košarkašica.

Tko zna, možda ćemo Koprivničanku u budućnosti gledati u najjačoj ženskoj košarkaškoj ligi na svijetu, američkoj WNBA. Velika potpora u karijeri dolazi joj od obitelji. – Moram istaknuti veliku podršku svoje obitelji. Uvijek su uz mene i uvijek mi pružaju podršku i jako sam im zahvalna na tome.

Mlada Doroteja spomenula nam je da, kada ne igra košarku, voli gledati TV i družiti se s prijateljicama i prijateljima. U budućnosti bi najviše željela igrati košarku, ali zna da joj je bitno i obrazovanje pa se nada da će upisati neki dobar fakultet. Nama ne preostaje ništa drugo nego pružiti mladoj, talentiranoj košarkašici sreću i da ostvari sve svoje snove.

zatvori