Nedjelja, 5. svibnja 2024.

ANTONIO PRANJIĆ Perspektivni rukometni trener prešao iz Koprivnice u Podravku, “Ovo je veliki korak u mojoj karijeri”

Antonio Pranjić, perspektivni dvadesetšestogodišnji rukometni trener, do sada je vodio mlađe kategorije Rukometnog kluba Koprivnica Hangar 18, a od nove sezone će raditi u Školi rukometa Podravke Vegete. Mladi Koprivničanac vodit će najmlađe rukometašice rođene 2010. godine.

Ova promjena dogodila se nakon što je Snježana Petika preuzela prvu ekipu Podravke te je tako nastala ‘rupa’ u Školi rukometa. Tako će Podravku 2 Lino voditi Filip Turk, a 2010. godište Pranjić.

– Prošli mjesec primio sam prvi poziv iz kluba nakon kojeg sam imao sastanak s direktoricom Božicom Palčić na kojem je izrazila želju za mojim dolaskom u klub. Predstavila mi je rad u Školi rukometa i njihovu viziju te smo na obostrano zadovoljstvo vrlo brzo došli do dogovora. Izuzetno mi je velika čast što ću od 1. rujna biti trener najmlađih djevojčica u najtrofejnijem ženskom rukometnom klubu u Hrvatskoj. Ovo je velik korak naprijed u mojoj karijeri – rekao nam je Pranjić.

Iako još uvijek nije formalno preuzeo svoju novu ekipu, mladi rukometni trener zna da ga čeka naporan rad za koji je itekako spreman i kojem se veseli. Pranjić će po prvi puta voditi djevojčice, ali u tome ne vidi problem, a već ima i jasno posložene ciljeve u glavi.

– Prije svega, rekao bih da mi je jako drago što su iz kluba prepoznali moj trud i rad s mladim rukometašima, te sam siguran da ću opravdati povjerenje koje sam dobio. Osim što prelazim u novi klub, počinjem prvi put s radom u ženskom rukometu. Glavni zadatak s mladim rukometašicama bit će mi, uz velik rad i trud, omogućiti im razvoj sposobnosti i znanja do njihovog maksimuma. Kao i ostalim trenerima u Podravki Vegeti, cilj je stvaranje vrhunskih igračica koje će moći jednog dana igrati važnu ulogu za prvu ekipu u Ligi prvakinja – objasnio nam je Pranjić.

Izvor: RK Koprivnica Hangar 18.

Iako je već sam prelazak u najtrofejniji hrvatski ženski rukometni klub veliki korak naprijed u karijeri, Pranjić ne misli da je to njegov maksimum.

– Ambicije su mi velike, imam veliku podršku svoje djevojke, roditelja, sestre i prijatelja te vjerujem da se napornim radom i trudom može sve postići. Naravno da bih htio jednog dana biti trener prve ekipe Podravke Vegete – optimistično gleda na budućnost Pranjić.

Naravno, mladi Koprivničanac nije propustio priliku da još jednom istakne koliko je lijepih trenutaka doživio sa svojim mladim rukometašima u Koprivnici Hangar 18. Podsjetimo, vodio je talentiranu generaciju dječaka rođenih 2004. godine i mlađih s kojima je završio deveti u Hrvatskoj. Tu ekipu trebao bi sada preuzeti Mišo Zrakić.

– Iza sebe, u Koprivnici-Hangar 18, ostavljam najperspektivniju generaciju u klubu, dječake rođene 2004. godine i mlađe, s kojima sam ove godine ostvario velik uspjeh na Završnici PH. Teško mi je što se rastajemo nakon samo tri sezone zajedničkog rada, ali takav je to posao. Ponosan sam na sve što smo napravili, smatram da smo napravili odlične temelje, a pojedinci ako nastave marljivo raditi mogli bi daleko dogurati. Naravno da ću ih nastaviti pratiti, oni su moja prva generacija koju sam trenirao i sigurno će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju. Želim im puno sreće u daljnjem radu s novim trenerom Mišom Zrakićem. Također, ovim putem želio bih se još jednom zahvaliti svima u klubu na odličnoj suradnji – zaključio je novi trener u Školi rukometa Podravke Vegete.

Ustupio Antonio Pranjić

Za kraj, Pranjić nam je poručio kako ostaje igrati rukomet u seniorima RK Koprivnice Hangar 18. Lijevo krilo nam je poručilo kako će dati sve od sebe da zajedno sa svojim suigračima ispuni cilj, a to je prvo mjesto i plasman u viši rang.

zatvori