Subota, 5. listopada 2024.

ŽUPANIJSKI MERCATO Prometno je u svlačionicama, evo najnovijih dolazaka i odlazaka

Većina županijskih prvoligaša i drugoligaša ovog će vikenda krenuti s pripremama za novu sezonu, a kao i uvijek u ovo vrijeme svim ljubiteljima nogometa najzanimljivija tema je prijelazni rok. Iako se priča o mnogim odlascima i dolascima, prije nego što pročitamo u Glasniku županijskog Nogometnog saveza službene objave, možemo pričati tek o usmenim dogovorima i glasinama.

Što se tiče Prve županijske nogometne lige, prvak Tomislav u svoje redove je doveo Blažotića iz Panonije i Sataića iz Osvita, dok se dolazak Đuraševića iz Reke navodno zakomplicirao. Klub su napustili Bos, Šepec i Peroković.

Novi član Prve lige Miklinovec na svoju ‘Žutu podmornicu’ ukrcao je Mihalčića, Baričića iz Tehničara te Kautera iz Panonije, a iz kluba su otišli Lazički koji je ‘trbuhom za kruhom’ otišao u Njemačku i Levak. Najvažnija promjena u molvarskoj Mladosti je ona na trenerskoj klupi. Gorana Jagića od nove sezone zamijenit će Ivica Cenkovčan.

Panonija je doživjela dva velika udarca s obzirom na to da su iz kluba otišli Kautero i Blažotić. Razlog je taj što su im obojica kvalitetnih igrača ulazila u kvotu mlađih igrača. Za sada su Peterančani potpisali vratara Leskovara iz Fugaplasta i Martina Labaša. Legradski Graničar je za sada u svoje redove doveo Mihokovića, Matijakovića i Hlebara, a igrački kadar je oslabljen odlaskom Želimira Mešnjaka koji će sada preuzeti trenersku ulogu.

U Slogu se za sada vratio Međimorec iz Fugaplasta te je došao Ritoša iz Hlebina, a klub su napustili Sabljo i Kumek. Nekako je najtiše za sada u Imbriovcu gdje prema riječima trenera Andrašića nije bilo promjena.

DRUGA ŽNL

Prema najavama, Druga županijska liga mogla bi doživjeti jedno od svojih najjačih izdanja do sada. Starigrad, sigečka i bregovska Mladost, Podravec, hlebinska Lipa, Omladinac i Tehnika naoko stvaraju vrlo jake momčadi, a kako doznajemo sutra bi Reka trebala predstaviti nekoliko pojačanja i tako se ugurati u krug favorita za sam vrh.

Krenimo redom. Baš kako se i najavljivalo prošle sezone, Starigrad je ozbiljno krenuo u slaganje momčadi za promociju u Prvu ligu. Trener Ranko Celiščak u novoj sezoni na raspolaganju bi od novih lica trebao imati Kapustu, Bogdanovića, Mijatovića, Križanića, Pavešića i Bogatirova. S druge strane, bijelo-zelene za sada su napustili Jakopan i Sočec. Obojica bi trebala pojačati redove Podravca iz Torčeca.

Prometno bi trebalo biti i u svlačionici bregovske Mladosti. Prema najavama, na prvom treningu koji će se održati u nedjelju trebali bi se pojaviti Peroković, Kuzminski, Hunjet, Mijatović i Gačan. Svoj igrački kadar su ozbiljno pojačali i Herešinčani. Novi igrači Omladinca su Šepec i Bos koji su došli iz Drnja, Bartolić iz Cvetkovca te Husnjak i Piskač.

Hlebinska Lipa u svoje redove dovela je Kolarića iz Tehnike i Sinkovića iz bregovske Mladosti, a klub su za sada napustili Ritoša, Hunjet i Grubešić. Sutra bi se velike stvari trebale dogoditi i u Reki. Rečani će predstaviti svoja pojačanja, a priča se da bi to trebali biti igrači iz redova malonogometnih ekipa koje su igrale finale koprivničke Pan ljetne lige – Jelena Tradea i/ili CB Loopa.

Ponovimo, ni jedan od ovih transfera neće biti služben sve dok se ne pojavi u Glasniku, ali s obzirom na to da je većina njih već javno objavljena ili da smo za njih saznali od vodećih ljudi iz klubova vjerujemo da će uskoro biti potvrđeni.

Slušaj uživo
zatvori