Nedjelja, 5. svibnja 2024.

ODLUKA JE PALA Skuplji upad na dva dana Renesansnog festivala

Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Koprivnice odlučilo je o naplati ulaznica za ovogodišnji Renesansni festival.

Prvog dana, u četvrtak, ulaz će biti besplatan. Ulaznica za petak koštat će, kao i lani, pet kuna, dok će posjetitelji u subotu i nedjelju ulazak na koprivničku turističku megamanifestaciju platiti deset kuna.

Djeca koja prođu kroz Koprivkova vrata i dalje neće platiti ulaznicu. Rezultat je to rasprave i odluke kojom je Turističko vijeće, kako stoji u priopćenju, pokazalo samostalnost u donošenju odluka.

Članovi Vijeća tako nisu stali na stranu gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića – koji je ujedno i predsjednik vijeća Turističke zajednice i koji je tražio da se cijene ulaznica ne mijenjaju – ali ni na stranu direktora Renata Labazana koji se iz gospodarskih razloga zalagao za skuplju ulaznicu.

Turističko vijeće ustvrdilo je da Renesansni festival raste iz godine u godinu, što pridonosi njegovoj atraktivnosti.

Direktor Labazan još nam je nedavno rekao da će organizacija ovogodišnjeg Renesansnog festivala koštati oko milijun kuna te da je manifestacija samoodrživa, dakle da se za novac za njeno organiziranje ne poseže u džep građana niti u gradski proračun.

zatvori