Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Uskoro počinje gradnja no kill skloništa: Napuštene životinje dobit će prave male apartmane

U koprivničkom Gradskom komunalnom poduzeću Komunalac u tijeku su zadnje pripreme za izgradnju ‘no kill’ skloništa za napuštene životinje.

Mali problem trenutno im predstavlja kako sve planirano realizirati s milijun kuna, koliko im je za tu namjenu osigurano u gradskom proračunu.

Naime, u Komunalcu bi željeli da u azil stane maksimalno 180 životinja, no s obzirom na to da postoje određeni uvjeti po kojima se skloništa grade, treba vidjeti može li se ostvariti taj naum.

— Svaki pas mora imati sobu, natkrivenu terasu i dvorište. To su pravi mali apartmani. Mislili smo da će biti jeftinije ako ćemo to napraviti od kontejnera, ako nećemo zidati. Po pravilniku moramo poštovati i kvadraturu sobe pa terase, kako ju ja zovem, i tog dvorišta. Na jedan boks može ići tri psa, a boks mora naravno biti opremljen vodom i strujom. To nam sve, za tu brojku, zasada prelazi milijun kuna — rekla je Dravi.info predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb.

Pozitivna strana kontejnerskog smještaja je i ta da se može kasnije nadodati još kućica. Prostora za dogradnju, kaže Hleb, ima dovoljno.

Ako će sve ići po planu, novi azil bi mogao biti gotov do listopada.

zatvori